r
Nosalty Logó

Sütőtöktorta kókuszos mascarpone krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtöktorta kókuszos mascarpone krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 279 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    1613 micro
  • β-crypt
    1313 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    309.3 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4932.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cukor
    181 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    3153 micro
  • β-karotin
    16133 micro
  • β-crypt
    13132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4777 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Veszünk egy kb. 1 kg-os sütőtököt, négybe vágjuk, kimagozzuk, és fóliával bélelt tepsin közepes hőmérsékleten megsütjük. Ne legyen túl barna vagy égett a széle.
  2. A megsült tököt a héjából kikaparjuk, villával szétnyomkodjuk, és egy szűrőbe helyezve hagyjuk lecsöpögni és kihűlni.
  3. Szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  4. A lisztet kimérjük, elvegyítjük a sütőporral és a sóval.
  5. A tojásos keverékhez adjuk a citromhéjat, vaníliás cukrot, kihűlt tökpürét. Kisebb adagokban hozzákeverjük a lisztet.
  6. A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk.
  7. Kivajazunk és lisztezünk egy kapcsos tortaformát, amiben eloszlatjuk a tészta felét. Kb. 15 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Nem fog nagyon megemelkedni.
  8. Ha kihűlt az első lap, kivesszük a formából, majd a tészta másik felével is ugyanígy járunk el.

Krém

  1. A zselatint csomómentesre keverjük 6 evőkanál kókuszsziruppal, és lassú lángon felolvasztjuk. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  2. A mascarpone-hoz keverjük a kókuszreszeléket és az 1 dl kókuszszirupot.
  3. A növényi tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A zselatint alaposan elkeverjük a mascarpone krémben.
  5. Végül összeforgatjuk a felvert habbal.
  6. Az első tortalapot megkenjük kb. a krém felével, fél mm vastagon. Ráborítjuk a második lapot. Az egész tortát bevonjuk egyenletesen krémmel. Ha marad krém, töltsük habzsákba, és díszítsük vele a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8939
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ősszel ünnepeljük több családtagunk születésnapját. Édesapám nem túl nagy süteményrajongó, egy libamájkrémes steak tortának biztos nagyon örült volna. Hogy neki kedvezzek, ezt a nem túl édes, de annál különlegesebb tortát készítettem az ő, na és persze a család apraja-nagyja legnagyobb örömére.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...