r
Nosalty Logó

Sütőtökös-túrós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Sütőtökös-túrós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5361 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824 g
  • Cink
    157 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    122 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    72 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    876 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.9 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8240.5 g
  • Cink
    1573 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    1229 mg
  • Vas
    1217 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2621 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    62 mg
  • Mangán
    54 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    153 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    722 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    780 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    2102 micro
  • β-karotin
    10650 micro
  • β-crypt
    8760 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    874 micro
Összesen 5361 kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    64 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    358 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket elkészítjük, a már kihűlt sütőtök húsát kikaparjuk egy tálba, ehhez adjuk a túrót, cukrot, vaníliás cukrot, ezt jól összedolgozzuk és félretesszük.
  2. A lisztet mély tálba öntjük és közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőt, és ráöntjük a tejet.
  3. Hozzáadjuk a tojást és sima tésztává dolgozzuk, végül a 2 kanál étolajjal még jól átgyúrjuk, és két cipót formálunk belőle.
  4. Lisztezett gyúródeszkán az egyiket téglalapra nyújtjuk, majd a töltelék felét rásimítjuk, 2 evőkanálnyi morzsával meghintjük, szorosan felcsavarjuk, tepsibe tesszük.
  5. Majd ugyanígy járunk el a másik tésztával is.
  6. Majd a felvert tojással megkenjük a tészta tetejét, és meleg helyen addig állni hagyjuk, míg a sütőnk jó meleg nem lesz.
  7. Ezután sütőbe tesszük, és 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1560
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Egy jó tipp: 30 percig alsó részen sütjük, és utána egy fokkal feljebb tesszük, és készre sütjük. Amikor teljesen kihűlt, akkor szeleteljük fel. Nagyon finom és laktató, főételek mellé második fogásnak is elegendő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőtökös-túrós kalács
Gabimami58 139 recept

Csupán annyi, hogy az én ötletem volt, és meglepetésre ízlett mindenkinek. Így másodjára még a gyereknek is finom különlegesség volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...