r
Nosalty Logó

Sütőtökös gnocchi casserole

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Sütőtökös gnocchi casserole
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6133.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    776 micro
  • β-karotin
    5789 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5849 micro
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6133.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    776 micro
  • β-karotin
    5789 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5849 micro
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd kockákra aprítjuk a húsát.
  2. Kevés olajon dinsztelni kezdjük a háromféle hagymát, sózzuk-borsozzuk, majd megszórjuk kevés szerecsendióval és fahéjjal.
  3. Amikor a hagymák már jó puhák, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt. Összeforgatjuk az egészet, felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve puhulásig pároljuk.
  4. Közben a kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd forró vízben 1-2 percet blansírozzuk. Utána azonnal jeges vízbe tesszük a kelbimbórózsákat. A tökéletes állag érdekében érdemes a gnocchit is egy percre a forró vízbe mártani, majd azonnal leszűrni.
  5. A megpuhult sütőtökhöz adjuk a blansírozott kelbimbót, a sütőtökpürét, a habtejszínt és a gnocchit.
  6. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hőálló tálba kanalazzuk. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, majd 185 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 85
  • Össznézettség: 9159
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 13.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: vegetáriánus ünnepi receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

A casseroléban az a csodás, hogy tetszés szerint állíthatjuk össze, mi kerüljön bele, a lényeg, hogy aztán egy mélyebb edényben sütőbe küldjük az egészet összeérlelni az ízeket. Mi most sütőtököt és kelbimbót párosítottunk friss gnocchival és jó adag parmezánnal ebben a szaftos csodában, ami nem csak kiadós és isteni finom, de egészen gyönyörű színekben is pompázik a tányéron!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...