r
Nosalty Logó

Sütőtökös gnocchi casserole

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Sütőtökös gnocchi casserole
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

2066
Kalória
53.1g
Fehérje
256.6g
Szénhidrátok
93.6g
Zsír
1324.5g
Víz
256g
Koleszterin
26.3g
Rost
29.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6133.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    776 micro
  • β-karotin
    5789 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5849 micro
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6133.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    4028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    599 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    776 micro
  • β-karotin
    5789 micro
  • β-crypt
    2916 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5849 micro
Összesen 2066 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

  1. A sütőtököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk, majd kockákra aprítjuk a húsát.
  2. Kevés olajon dinsztelni kezdjük a háromféle hagymát, sózzuk-borsozzuk, majd megszórjuk kevés szerecsendióval és fahéjjal.
  3. Amikor a hagymák már jó puhák, hozzáadjuk a kockázott sütőtököt. Összeforgatjuk az egészet, felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve puhulásig pároljuk.
  4. Közben a kelbimbókat megtisztítjuk, félbevágjuk, majd forró vízben 1-2 percet blansírozzuk. Utána azonnal jeges vízbe tesszük a kelbimbórózsákat. A tökéletes állag érdekében érdemes a gnocchit is egy percre a forró vízbe mártani, majd azonnal leszűrni.
  5. A megpuhult sütőtökhöz adjuk a blansírozott kelbimbót, a sütőtökpürét, a habtejszínt és a gnocchit.
  6. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hőálló tálba kanalazzuk. A tetejét megszórjuk reszelt parmezánnal, majd 185 fokon 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30

A casseroléban az a csodás, hogy tetszés szerint állíthatjuk össze, mi kerüljön bele, a lényeg, hogy aztán egy mélyebb edényben sütőbe küldjük az egészet összeérlelni az ízeket. Mi most sütőtököt és kelbimbót párosítottunk friss gnocchival és jó adag parmezánnal ebben a szaftos csodában, ami nem csak kiadós és isteni finom, de egészen gyönyörű színekben is pompázik a tányéron!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!