r
Nosalty Logó

Sültzöldséges szivárványquiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sültzöldséges szivárványquiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    1760 micro
  • β-karotin
    5184 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8606.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    5782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    10561 micro
  • β-karotin
    31103 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5921 micro
Összesen 3222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    513 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Az ujjbegyeinkkel elkezdjük morzsolgatni a vajkockákat, gyors mozdulatokkal, hogy minél kevésbé olvadjon meg a zsiradék.
  2. Ha már szétnyomkodtuk a vaj nagy részét, és a keverék nagyjából olyan állagú, mint a nedves homok (legyenek benne nagyobb vajdarabok), fokozatosan hozzácsorgatunk annyi jéghideg vizet, amitől összeáll egy gombóccá.
  3. A pitetésztát nem gyúrjuk, csak nagyjából megformázzuk, majd frissentartó fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30-60 percre.
  4. Ha eleget dermedt, lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyjából 3 milliméter vastagra. Egy 18 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát fogunk használni: először ennek az aljába vágunk egy kört, majd a maradék tésztából kivágunk egy vagy két olyan hosszú sávot, amiből a pite oldala lesz (érjen fel a tortaforma pereméig).
  5. A tésztát villával megszurkáljuk, majd kibéleljük alufóliával, amibe valamilyen sütőnehezéket (rizs, szárazbab, kerámiagolyók) öntünk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát és a nehezéket és további 10 percre visszatesszük.

A töltelékhez

  1. A zöldségeket megmossuk, majd szárazra töröljük. A répákat meghámozzuk és kevés olajjal szín szerint külön alufóliába csomagoljuk. A céklákat héjastul tesszük fóliába, míg a paprikát egészben, csupaszon helyezzük a tepsire.
  2. 220 fokos sütőbe toljuk a zöldségeket: a paprikát nagyjából 15 perc múlva kivesszük (ha már kormos a héja és puha a húsa), egy kis tálba tesszük és letakarjuk fóliával. A répákat nagyjából 35-40, a céklákat pedig 60-70 perc alatt teljesen vajpuhára sütjük, majd hagyjuk a fóliában kihűlni.
  3. A paprikát meghámozzuk, kimagozzuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk. A céklákat is megtisztítjuk, uborkagyalun egészen vékonyra szeljük, a répákat pedig karikákra vágjuk. Minden zöldséget enyhén sózunk, borsozunk
  4. A spenótot kevés olajon, némi sóval, borssal megpároljuk. A tejet, tejszínt, tojásokat, fokhagymát, sajtot és fűszereket simára keverjük.
  5. A felszeletelt zöldségeket belerétegezzük a kisült pitetésztába: először a lila répát, majd a lila céklát, utána a paprikát, sárgarépát, sárga céklát és végül a spenótot rakjuk bele. Ha kész, felöntjük a tejes-tojásos keverékkel, míg el nem lepi az összes zöldséget.
  6. Visszatesszük a sütőbe a quiche-t és további 40-50 percig sütjük, míg a tojásos keverék meg nem szilárdul. Ekkor kivesszük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1217
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültzöldséges szivárványquiche
Lakos Benedek 373 recept

A zöldségek és különböző alapanyagok csodás, természetes színei mindig is lenyűgöztek, ezért most úgy gondoltam, belepakolom őket egy quiche-be, hadd alkossanak ehető szivárványt ezen az impozáns pitén belül.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...