Sültcsirkés-mozzarellás ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
Töltelék
-
63g csirkemellfilé75 kcal
-
31g mozzarella93 kcal
-
23 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szósz
-
5g sült hagyma28 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5g ajvár4 kcal
-
23 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
522
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
110g tojás138 kcal
-
200g rétesliszt728 kcal
-
2g só0 kcal
Töltelék
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
93 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szósz
-
20g sült hagyma113 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
20g ajvár16 kcal
-
93 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
2089
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
8.3g tojás10 kcal
-
15.1g rétesliszt55 kcal
-
0.2g só0 kcal
Töltelék
-
18.9g csirkemellfilé23 kcal
-
9.4g mozzarella28 kcal
-
2.7g szárított paradicsom7 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Szósz
-
1.5g sült hagyma8 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
-
1.5g ajvár1 kcal
-
2.7g szárított paradicsom7 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
37.7g passzírozott paradicsom9 kcal
-
0.4g balzsamecet0 kcal
Összesen
156
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2108.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 1290 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 204.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 25631 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
522
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.5 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8435.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 897 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1787 mg
-
Nátrium 5161 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.8 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 816.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 395 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1754 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 102524 micro
-
Lut-zea 1685 micro
Összesen
2089
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 389 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 132 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 7738 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
156
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
2 db tojás
-
20 dkg rétesliszt
-
0.5 kávéskanál só
Töltelék
-
4 db szárított paradicsom
-
0.5 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
Szósz
-
2 dkg sült hagyma
-
1 dkg finomliszt
-
2 ek ajvár
-
4 db szárított paradicsom
-
1 tk oregánó
-
bors ízlés szerint
-
1 ek balzsamecet
Elkészítés
Tészta
- Dagasztógépben, késes aprítóban, bármiben (még kézzel sem nagy kaland) összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni kb. fél órára.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kb. 10 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk.
- A tészta egyik, hosszú oldalát megkenjük vízzel vagy tojással, teáskanálnyi kupac tölteléket rakunk úgy 2-3 cm-es hézagokat hagyva a töltelékkupacok között, majd ráhajtjuk a tészta másik felét.
- Jól körbenyomkodjuk a levegőt kinyomva belőle, mert akkor nem válik szét. Kockákat vágunk ki belőle, melyet az ujjunk körül hátul összecsippentünk.
- Lisztezett tálcára rakjuk, majd a hűtőbe, míg felforraljuk a főzővizet.
- Nagy fazékba vizet forralunk, amit sózunk, és a raviolikat 3-3 perc alatt kifőzzük, majd lapáttal kiszedjük, és 1-2 kanál olajon egy felforrósított serpenyőben átforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.
Töltelék
- A csirkehúst és a mozzarellát késes aprítóban összedaráljuk.
- Sózzuk, borsozzuk, olajban eltett aszalt paradicsomot darabolunk bele, s ezt töltjük a tésztába.
Szósz
- Egy kanál olívaolajon megpirítunk egy teáskanálnyi lisztet, adunk hozzá sült hagymát, néhány összevágott aszalt paradicsomot, borsot, kevés sót, oregánót, ajvárt, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük fél liter passzírozott paradicsomlével.
- Összeforraljuk, botmixerrel pürésítjük, balzsamecetet töltünk hozzá. Elég, ha egyet rottyan, és már tálalhatjuk is a raviolik alá.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4604
- Feltöltés dátuma: 2017. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Az úgy kezdődött, hogy a szokásos reggeli kávézásom közben Stahl Judit műsorát néztem, ahol egy tök egyszerű, ám annál finomabb sült csirkét sütött, amit én másnap reprodukáltam is. A csirke bőre alá volt töltve egy doboz mascarpone, só, bors, bazsalikom (és nálam még reszelt citromhéj is), így lett megsütve. Őszintén mondom, hogy még ilyen omlós, szaftos, ízletes csirkét nem ettem. No, ennek az egy darab megmaradt melléből némi miegymással ötvözve készült a ravioli tölteléke. Egyszerűen nem lett volna szívem ebek harmincadjára hagyni azt a finom husit.