r
Nosalty Logó

Sültcsirkés-mozzarellás ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Sültcsirkés-mozzarellás ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 2089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Töltelék

Szósz

Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2108.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    25631 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 522 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8435.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    5161 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1754 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    102524 micro
  • Lut-zea
    1685 micro
Összesen 2089 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7738 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Elkészítés

Tészta

  1. Dagasztógépben, késes aprítóban, bármiben (még kézzel sem nagy kaland) összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni kb. fél órára.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, kb. 10 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk.
  3. A tészta egyik, hosszú oldalát megkenjük vízzel vagy tojással, teáskanálnyi kupac tölteléket rakunk úgy 2-3 cm-es hézagokat hagyva a töltelékkupacok között, majd ráhajtjuk a tészta másik felét.
  4. Jól körbenyomkodjuk a levegőt kinyomva belőle, mert akkor nem válik szét. Kockákat vágunk ki belőle, melyet az ujjunk körül hátul összecsippentünk.
  5. Lisztezett tálcára rakjuk, majd a hűtőbe, míg felforraljuk a főzővizet.
  6. Nagy fazékba vizet forralunk, amit sózunk, és a raviolikat 3-3 perc alatt kifőzzük, majd lapáttal kiszedjük, és 1-2 kanál olajon egy felforrósított serpenyőben átforgatjuk, hogy ne ragadjanak össze.

Töltelék

  1. A csirkehúst és a mozzarellát késes aprítóban összedaráljuk.
  2. Sózzuk, borsozzuk, olajban eltett aszalt paradicsomot darabolunk bele, s ezt töltjük a tésztába.

Szósz

  1. Egy kanál olívaolajon megpirítunk egy teáskanálnyi lisztet, adunk hozzá sült hagymát, néhány összevágott aszalt paradicsomot, borsot, kevés sót, oregánót, ajvárt, kicsit összepirítjuk, majd felengedjük fél liter passzírozott paradicsomlével.
  2. Összeforraljuk, botmixerrel pürésítjük, balzsamecetet töltünk hozzá. Elég, ha egyet rottyan, és már tálalhatjuk is a raviolik alá.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4591
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültcsirkés-mozzarellás ravioli
Évi néni 1830 recept

Az úgy kezdődött, hogy a szokásos reggeli kávézásom közben Stahl Judit műsorát néztem, ahol egy tök egyszerű, ám annál finomabb sült csirkét sütött, amit én másnap reprodukáltam is. A csirke bőre alá volt töltve egy doboz mascarpone, só, bors, bazsalikom (és nálam még  reszelt citromhéj is), így lett megsütve. Őszintén mondom, hogy még ilyen omlós, szaftos, ízletes csirkét nem ettem. No, ennek az egy darab megmaradt melléből némi miegymással ötvözve készült a ravioli tölteléke. Egyszerűen nem lett volna szívem ebek harmincadjára hagyni azt a finom husit.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...