r
Nosalty Logó

Sült túrós-nutellás palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sült túrós-nutellás palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A forma kikenéséhez

Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A forma kikenéséhez

Összesen 5124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A forma kikenéséhez

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 855 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7658.3 g
  • Cink
    1309 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    1016 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2353 mg
  • Nátrium
    910 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1043 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 5124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

  • 500 g tehéntúró (lágy vagy száraz)
  • 6 ek nutella (vagy hamis nutella)
  • 10 dkg ananász (finomra aprított vagy vágott, elhagyható)
  • 5 ek cukor (ízlés szerint)
  • 50 ml tej (szükség szerin, ha a szárazabb túrót használjuk))

Az öntethez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintákat elkészítjük a leírás szerint.
  2. A tölteléket összekeverjük - túró, nutella, cukor, tej(ha szükséges), ananász (ha szeretnénk).
  3. Az öntetet összekeverjük (egyneművé) - tejföl, vaníliás cukor, tojás, cukor (ízlés szerint).
  4. Kikenünk, és kiszórunk (vajjal/prézlivel) egy jénai tálat, és előmelegítjük a sütőt.
  5. Minden eggyes palacsintát megkenünk a töltelékkel, feltekerjük, és egymás mellé lerakjuk az első réteget a jénai tálba. Leöntjük a fele adag tejfölös öntettel, és folytatjuk tovább a rétegezést, de most ellenkezőleg (keresztbe). Leöntjük a maradék tejfölös öntettel.
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe sülni. Sütjük 35-40 percet, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  7. Amikor megsült, kivesszük, és hagyjuk egy kicsit hűlni úgy 5-10 percet (szebben és könyebben lehet majd szeletelni).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15341
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 23.

Ajánló

Nagyon jó föételnek és desszertnek egyaránt. Tejszínhabbal vagy csokiöntettel nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én Harmathy Ildikó receptje alapján készítettem a palacsintákat. Ezt a receptet egy cseh weboldalon találtam. Pénteki ebédnek készítettem el, csokiöntettel tálaltam.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...