Sült puttanesca
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
44g penne162 kcal
-
6g olívaolaj55 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
6 kcal
-
19g fekete olajbogyó22 kcal
-
19g zöld olajbogyó22 kcal
-
13g kapribogyó3 kcal
-
25g koktélparadicsom5 kcal
-
38g paradicsomszósz9 kcal
-
31g mozzarella93 kcal
-
19g mozzarella56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
350g penne1299 kcal
-
50g olívaolaj442 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
50 kcal
-
150g fekete olajbogyó174 kcal
-
150g zöld olajbogyó174 kcal
-
100g kapribogyó23 kcal
-
200g koktélparadicsom36 kcal
-
300g paradicsomszósz72 kcal
-
250g mozzarella748 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
20.1g penne75 kcal
-
2.9g olívaolaj25 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
1.4g szardella (konzerv)3 kcal
-
8.6g fekete olajbogyó10 kcal
-
8.6g zöld olajbogyó10 kcal
-
5.8g kapribogyó1 kcal
-
11.5g koktélparadicsom2 kcal
-
17.3g paradicsomszósz4 kcal
-
14.4g mozzarella43 kcal
-
8.6g mozzarella26 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1807 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 288 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 323 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5854 micro
-
Lut-zea 239 micro
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.4 g
Zsír
-
Összesen 181.1 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14456.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 2540 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 2307 mg
-
Nátrium 8834 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1041.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 927 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 941 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 699 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 2581 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 46831 micro
-
Lut-zea 1913 micro
- 9% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 831.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 508 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2693 micro
-
Lut-zea 110 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
50 ml olívaolaj
-
100 g kapribogyó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábasban vizet melegítünk, majd amikor forrni kezd, alaposan megsózzuk. Beletesszük a száraz tésztát, és lefedve, időnként megkeverve 11 perc alatt készre főzzük.
- A kész tészta főzővizéből félreteszünk egy csészényit, majd leszűrjük a tésztát.
- Egy tűzálló serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd picit megfuttatjuk rajta az aprított fokhagymát, szardellát és chilipelyhet. Addig főzzük, ameddig szét nem mállik az olajban.
- Belekeverjük a kapribogyót és az aprított olajbogyókat.
- Mehetnek hozzá a színpompás koktélparadicsomok és a paradicsomszósz is. Az egészet alaposan átkeverjük, és kis lángon tovább főzzük néhány percig.
- A leszűrt tésztát a paradicsomos alapra borítjuk, hozzáöntünk kb. 1 deci főzővizet, és jól átforgatjuk.
- Gazdagon megszórjuk mozzarellagolyókkal és reszelt mozzarellával.
- Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd betoljuk a 180 fokos sütőbe 20-25 percre.
- Frissen, melegen tálaljuk friss aprított petrezselyemmel szórva, olívaolajjal meglocsolva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 115
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8633
- Feltöltés dátuma: 2022. október 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A puttanesca az 1950-es évekből származik: egy Nápoly közelében munkálkodó étteremtulajdonoshoz zárás előtt toppant be egy éhes és hangos vendégsereg. Szinte őrjöngve követelték, hogy „Faccia una puttanata qualsiasi!”, vagyis „főzzön valami sz*rt", bármiből ami van. A szakács kamrája szinte teljesen üres volt, de nem esett pánikba, így leleményességének köszönhetően megszületett ez a gyors és ízletes recept a konyhában talált random alapanyagokból. Lehet, hogy a puttanescának kissé trágár a neve és története, de mi így is imádjuk. Az ízektől hemzsegő és könnyen elkészíthető étel minden alkalomra megálja a helyét. Sok fokhagymával és szardellával készül, amitől azonnal függők leszünk, a kapribogyó és az olajbogyó pedig sósságot és karaktert ad az ételnek. Mi most gazdag paradicsomszósszal és mozzarellával besütve készítettük.