Sült ponty káposztasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Ponty
-
350g ponty267 kcal
-
6g zabpehely23 kcal
-
8g tönkölybúza25 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
71 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Saláta
-
188g káposzta38 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
75g görög joghurt77 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g méz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
571
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Ponty
-
700g ponty533 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
15g tönkölybúza51 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Saláta
-
375g káposzta75 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
150g görög joghurt155 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g méz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1138
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
Ponty
-
46.2g ponty35 kcal
-
0.8g zabpehely3 kcal
-
1g tönkölybúza3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.6g citrom1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Saláta
-
24.7g káposzta5 kcal
-
5.3g sárgarépa2 kcal
-
3.3g lilahagyma1 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.3g mustár0 kcal
-
9.9g görög joghurt10 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0g méz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
74
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 45.2 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1499.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 176 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 991 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 383.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 2075 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1288 micro
-
β-karotin 3015 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
571
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 90.4 g
Zsír
-
Összesen 61.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2999.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 353 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 215 mg
-
Foszfor 1983 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 766.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 4150 micro
-
K vitamin: 245 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 2575 micro
-
β-karotin 6030 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 335 micro
Összesen
1138
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 274 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
Ponty
-
70 dkg ponty
-
2 ek zabpehely
-
1.5 dkg tönkölybúza
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 db citrom
-
2 ek napraforgó olaj
-
kakukkfű ízlés szerint
Saláta
-
0.3 közepes fej káposzta
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 kis fej lilahagyma
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 tk mustár
-
1.5 dl görög joghurt
-
1 ek olívaolaj
-
3 csepp méz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
Ponty
- A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább 10-15 percig pihentessük. Szedjük papírtörlőre, majd forgassuk bele a zabpelyhes keverékbe.
- Teflonserpenyőben olajat hevítünk, beleteszünk egy citromkarikát, egy kakukkfűágat, majd a bepanírozott halszeleteket. Amikor az oldala megpirul, megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük.
- A sütési ideje kb. 10 perc, a halszelet vastagságától függően. (Sütés közben érdemes kétszer átfordítani, hogy teljesen átsüljön.) Amikor megsült papírtörlőre szedjük .
Saláta
- A káposztát és a sárgarépát lereszeljük, a hagymát szeljük vékony csíkokra, majd fűszerezzük sóval, borssal és köménnyel.
- Készítsük el az öntet, keverjük össze a joghurtot a mustárral, a citromlével és az olajjal, majd ízesítsük mézzel vagy folyékony édesítőszerrel(cukorbetegek folyékony édesítőt használjanak). Keverjük össze a répás káposztát az öntettel és el is készült.
- A hallal kínáljuk. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 380
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept