r
Nosalty Logó

Sült paprika paradicsommal és articsókával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült paprika paradicsommal és articsókával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    6450 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2657.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    925 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    4919 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    25802 micro
  • Lut-zea
    4002 micro
Összesen 974 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1124 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott paprikákat félbevágjuk, a csumáját eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük úgy, hogy a héjas fele nézzen felfelé.
  2. 190 fokon kb. 15-20 percig grillezzük, amíg a paprika megsül. A paprikát hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk róla (ha a meleg paprikát egy zacskóba tesszük, és 5-10 percig benne hagyjuk, akkor utána sokkal könnyebb lehúzni a héját).
  3. Egy nagy tálba az összes vékony csíkra vágott alapanyagot beletesszük.Beleszórjuk a kapribogyót, majd meghintjük a pirított fenyőmaggal.
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Tálalás előtt legalább 1 órát legyen hűtőben, úgy az ízek jobban összeérnek.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 35386
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.

Receptkategóriák

Ez egy szicíliai stílusú saláta, amit sült csirkéhez készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...