r
Nosalty Logó

Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Összesen 1394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Összesen 5577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Összesen 137 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1918.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    728 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    253 micro
  • K vitamin:
    228 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1394 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.1 g

Zsír

  • Összesen
    280.4 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1034 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7674.8 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    424 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    2912 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.3 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1872.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    1010 micro
  • K vitamin:
    914 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1061 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 5577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Elkészítés

Az oldalashoz

  1. Először az oldalast feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük sütni.
  2. A knédlihez az élesztőt kevés meleg tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk, majd kenyérsütőbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót a maradék tejet, és jól kidolgoztatjuk a tésztát. A tésztát duplájára kelesztjük.
  3. 2 részre osztjuk, gömbölyűre formáljuk és újra kelesztjük. Majd gőz fölött megpároljuk. Tűpróbával ellenőrizzük a knédlit!
  4. A káposztát lereszeljük, zsíron szép aranyszínűre sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és puhára pároljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, pici vizet öntünk alá, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 15818
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Aki járt már Szlovákiában vagy Csehországban, az ismeri ezt az ételt vepso, knedlo so zelím néven. Nagyon finom és kiadós étel. Az eredeti cseh knédlibe pirított kiflit kevernek a tésztájába. Édesanyám így szokta készíteni, és a férjem mindig mondta nekem, hogy én is ugyanígy készítsem, mert sokkal finomabb a kis mama knédlije. A pirított kifli nagyon jó ízt ad a knédlinek. Az apu Prágában dolgozott, és ott evett így készített knédlit. Ezután csak így készített knédlit ettünk vadashoz, sült húshoz, rostélyoshoz.

Hozzávalók

Az oldalashoz

A káposztához

A knédlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...