Sült oldalas dinsztelt káposztával és knédlivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
helena26
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az oldalashoz
-
375g sertésoldalas727 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A káposztához
-
375g káposzta75 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g ecet0 kcal
A knédlihez
-
125g rétesliszt455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
1g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
1394
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az oldalashoz
-
1500g sertésoldalas2909 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A káposztához
-
1500g káposzta300 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g ecet1 kcal
A knédlihez
-
500g rétesliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
4g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
5577
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
Az oldalashoz
-
37g sertésoldalas72 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A káposztához
-
37g káposzta7 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
A knédlihez
-
12.3g rétesliszt45 kcal
-
1.4g tojás2 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
Összesen
137
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63 g
Zsír
-
Összesen 70.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1918.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 728 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 468.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 253 micro
-
K vitamin: 228 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 265 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
1394
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 252.1 g
Zsír
-
Összesen 280.4 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1034 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7674.8 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 424 mg
-
Kálcium 1216 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 449 mg
-
Foszfor 2605 mg
-
Nátrium 2912 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.3 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 1872.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 441 mg
-
D vitamin: 1010 micro
-
K vitamin: 914 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1061 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 396 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 694 micro
Összesen
5577
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 189.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Az oldalashoz
-
1.5 kg sertésoldalas
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A káposztához
-
1 közepes fej káposzta
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
A knédlihez
-
50 dkg rétesliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg friss élesztő
-
1 kk só
-
4 dl tej
-
1 teáskanál cukor
Elkészítés
Az oldalashoz
- Először az oldalast feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük és előmelegített sütőbe tesszük sütni.
- A knédlihez az élesztőt kevés meleg tejbe morzsoljuk, pici cukorral felfuttatjuk, majd kenyérsütőbe öntjük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót a maradék tejet, és jól kidolgoztatjuk a tésztát. A tésztát duplájára kelesztjük.
- 2 részre osztjuk, gömbölyűre formáljuk és újra kelesztjük. Majd gőz fölött megpároljuk. Tűpróbával ellenőrizzük a knédlit!
- A káposztát lereszeljük, zsíron szép aranyszínűre sütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és puhára pároljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük, pici vizet öntünk alá, egyet forralunk rajta és lehúzzuk a tűzről.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 55 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 15869
- Feltöltés dátuma: 2012. április 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
helena26
458 recept
Aki járt már Szlovákiában vagy Csehországban, az ismeri ezt az ételt vepso, knedlo so zelím néven. Nagyon finom és kiadós étel. Az eredeti cseh knédlibe pirított kiflit kevernek a tésztájába. Édesanyám így szokta készíteni, és a férjem mindig mondta nekem, hogy én is ugyanígy készítsem, mert sokkal finomabb a kis mama knédlije. A pirított kifli nagyon jó ízt ad a knédlinek. Az apu Prágában dolgozott, és ott evett így készített knédlit. Ezután csak így készített knédlit ettünk vadashoz, sült húshoz, rostélyoshoz.