Sült libamell párolt káposztával és loksával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Libamell
-
200g libamell742 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tej22 kcal
-
3g rozmaring4 kcal
-
15g libazsír135 kcal
-
104g narancs36 kcal
-
80g alma37 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
Párolt káposzta
-
300g káposzta60 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
42 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
Krumplis-kukoricalisztes loksa
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g kukoricaliszt73 kcal
-
9g libazsír81 kcal
Összesen
1438
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Libamell
-
1000g libamell3710 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
75g libazsír675 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
400g alma187 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
Párolt káposzta
-
1500g káposzta300 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
Krumplis-kukoricalisztes loksa
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g kukoricaliszt363 kcal
-
45g libazsír405 kcal
Összesen
7188
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
Libamell
-
18.8g libamell70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
1.4g libazsír13 kcal
-
9.8g narancs3 kcal
-
7.5g alma4 kcal
-
3.8g vörösbor3 kcal
Párolt káposzta
-
28.3g káposzta6 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
3.8g fehérbor3 kcal
Krumplis-kukoricalisztes loksa
-
18.8g burgonya11 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g kukoricaliszt7 kcal
-
0.8g libazsír8 kcal
Összesen
136
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.8 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1374.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 262 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 640.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 170 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 176 micro
-
β-crypt 96 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 208 micro
Összesen
1438
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 209 g
Zsír
-
Összesen 491.4 g
-
Telített zsírsav 138 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 258 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6872.1 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1308 mg
-
Vas 48 mg
-
Magnézium 702 mg
-
Foszfor 3494 mg
-
Nátrium 1122 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423 g
-
Cukor 160 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 3200.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 851 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 938 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 974 micro
-
Kolin: 292 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 438 micro
-
β-karotin 882 micro
-
β-crypt 482 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1040 micro
Összesen
7188
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 129.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
136
kcal
Hozzávalók
Libamell
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl tej
-
2 szál rozmaring
-
5 ek libazsír
-
2 közepes db narancs
-
2 közepes db alma
-
2 dl vörösbor
Párolt káposzta
-
1 közepes db káposzta
-
3 ek cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 dl fehérbor
Krumplis-kukoricalisztes loksa
Elkészítés
Libamell
- A libamelleket megmossuk, és beirdaljuk a bőrét. Sózzuk, borsozzuk, és tejjel leöntjük, hagyjuk állni kb. 10 percet
- Almákat és a narancsokat meghámozzuk. Negyedekre vágjuk.
- Tepsibe rakosgatjuk a libamelleket, köré rakjuk a gyümölcs negyedeket, a rozmaring szálakat és mindegyik mellre az egy kanál libazsírt. Alufóliával letakarva 180 fokon, légkeveréssel sütjük, kb. 25 percet, majd leöntjük. A vörösborral és alufólia nélkül sütjük készre. (közben forgatjuk)
Párolt káposzta
- A káposztát legyaluljuk. Egy száraz fazékban a cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megmosott káposztát, sózzuk, borsozzuk, fűszerköményezzük. Felöntjük 3 dl vízzel. Fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk.
- Majd hozzáöntjük a 2 dl bort és fedő nélkül készre pároljuk.
Krumplis-kukoricalisztes loksa
- A krumplit sós vízben jó puhára főzzük. Összetörjük, és annyi kukorica lisztet teszünk hozzá hogy jól kezelhető tésztát kapjuk.
- Kukorica liszttel kilisztezzük a deszkát, és rudat formázunk a tésztából, egyenlő részre osztjuk (nekem 12 db jött ki), mindegyikből gombócokat formázunk, és sodrófa segítségével palacsinta formát sodrunk. Száraz serpenyőt felhevítjük, és oldalanként 1-2 percig sütjük.
- Mindegyik loksát olvasztott libazsírral ecsettel megkenünk, és melegen tarjuk. Kész.
- A libamellet felszeleteljük, és a kisült loksával, párolt káposztával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 14480
- Feltöltés dátuma: 2016. május 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
Vasárnapi vendégváró ebéd volt.