r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb vajas fehérspárgával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sült csirkecomb vajas fehérspárgával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2170 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2275.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1014 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    3528 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6510 micro
  • Lut-zea
    3392 micro
Összesen 1672 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    338 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk (újabban azt olvasni egyre több helyen, hogy nem szabad a csirkehúst megmosni, de én továbbra is a mosás híve vagyok). Mindenhol beszórjuk a fűszerekkel, s meglocsoljuk az olajjal. Egy dobozban berakjuk a hűtőbe.
  2. Másnap a spárgák fás végét levágjuk, megpucoljuk. Sós-cukros vízben előfőzzük.
  3. Az újkrumplikat megkapirgáljuk, alaposan megmossuk, előfőzzük.
  4. Egy nagy serpenyőben vajon a spárgákat megsütjük, félretesszük. Majd a krumplikat is megsütjük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a durvára vágott petrezselyemmel. Ezt is félretesszük.
  5. Most a csirkecombokat vesszük elő, mindkét oldalukra magas hőfokon egy kérget sütünk, majd öntünk rá egy fél pohár vizet, és előbb a bőrös oldalán, majd a másik oldalon pároljuk. Hozzátesszük a koktélparadicsomokat.
  6. Majd még 15 percig grillezzük a combokat, kiegészítve 2 db paradicsommal és 1 db csípős hegyes paprikával, a combokra pedig teszünk 1-1 tk vajat. Tálaláskor pedig még chili paprika is került rá. A spárgákra nyomunk majonézt.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1027
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A spárgával eredetileg más volt a szándékom, de kaptam akciósan szép nagy csirkecombokat, úgyhogy házasítottam a kettőt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...