Stroganoff sertéscsíkok Sylvia Gasztro Angyaltól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
150g sertés szűzpecsenye164 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
100g csiperkegomba21 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
1 kcal
-
35 kcal
-
50g gyöngyhagyma18 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
682
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
600g sertés szűzpecsenye654 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
160g csemegeuborka38 kcal
-
400g csiperkegomba85 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
20g paradicsomszósz5 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g gyöngyhagyma73 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
2724
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
28.2g sertés szűzpecsenye31 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.5g csemegeuborka2 kcal
-
18.8g csiperkegomba4 kcal
-
4.7g füstölt szalonna31 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
4.7g fehérbor4 kcal
-
0.9g paradicsomszósz0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
9.4g gyöngyhagyma3 kcal
-
9.4g főzőtejszín12 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
Összesen
128
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.4 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1060.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 589 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 369 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 187 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 621 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 695 micro
-
Lut-zea 635 micro
Összesen
682
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 161.6 g
Zsír
-
Összesen 184.2 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 717 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4241.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 528 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 2357 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1475.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 857 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 749 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 653 mg
-
Retinol - A vitamin: 650 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2482 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2779 micro
-
Lut-zea 2540 micro
Összesen
2724
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 117 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 131 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
4 db csemegeuborka
-
40 dkg csiperkegomba
-
10 dkg füstölt szalonna
-
5 dkg vaj
-
1 db babérlevél
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ek napraforgó olaj
-
20 dkg gyöngyhagyma
-
2 dl főzőtejszín
-
1 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek mustár
-
1 kk citromlé
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A húst hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük, és szárazra töröljük. Körülbelül 2 cm-es csíkokra vágjuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk.
- A szalonnát is felkockázzuk, és a hagymával, olajjal együtt üvegesre pirítjuk, a vajat is hozzáadjuk. Megszórjuk a húst a liszttel, és a hagymára dobjuk, kevergetve néhány percig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön körülbelül 30 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk az ecetes uborkát is.
- Végül a tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta, és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk is. Krokett, párolt rizs vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 7178
- Feltöltés dátuma: 2016. december 06.
Ajánló
Az étel eredetileg bélszínből készül, de bátran készíthetjük - mint most én is - sertéshúsból, illetve csirkemellből is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
A stroganoff módra egy klasszikus gyöngyhagymás, uborkás, gombás szósz, ami bármilyen húsfélével jól működik együtt. Eredetileg bélszínből készül, de csirkemellből, szűzpecsenyéből is nagyon finom.