r
Nosalty Logó

Steak saláta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Auringonkukka
Steak saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús pácolásához

A salátához

Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús pácolásához

A salátához

Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A hús pácolásához

A salátához

Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1282 micro
  • β-karotin
    3264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1094 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1907.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5129 micro
  • β-karotin
    13056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4376 micro
  • Lut-zea
    1135 micro
Összesen 1192 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    530 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A hús pácolásához

A salátához

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. A két 150 grammos hússzeletet már előzőeste bepácoljuk sóval, borssal, steak- vagy grillfűszerrel, fokhagyma granulátummal és olívaolajjal.
  2. Másnap a húsokat kivesszük a hűtőből, és fél óráig állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
  3. Grillserpenyőben magasabb hőfokon mindkét oldalát médiumra sütjük.
  4. Közben a salátát ízlésesen összevágjuk, a paradicsomokat félbe, a hagymát és az olajbogyót karikákra, a répát pedig gyufaszál vastagságúra.
  5. Egy gerezd fokhagymát összetörünk, és összekeverjük a worcestershire-szósszal, vörösborecettel és olívaolajjal, melyet a salátára öntünk. (Ha valamit keveslünk, még utánaízesíthetünk.)
  6. A steak szeleteket vágódeszkán vékony szeletekre vágjuk. (Akkor lett jó az eredmény, ha a hús belseje enyhén vörös, de nem véres.) A szeleteket a saláta tetejére halmozzuk, majd azonnal tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 12509
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Steak saláta
Auringonkukka 61 recept

Diétában vagyok, és mostanában kísérletezek az izgalmasabb fogyókúrás menükkel, mert a megszokott saláták már elég unalmasak. Ezt a receptet egy amerikai receptoldalon találtam. 

Hozzávalók

A hús pácolásához

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...