r
Nosalty Logó

Steak enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Steak enchilada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 799 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    1315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 799 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    112.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10945.4 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    1954 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    2710 mg
  • Nátrium
    5260 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    615.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1280 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    736 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 3192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sót, borsot, chilipelyhet, köményt, meg koriandert elkeverjük, és szórjuk meg a felével a falatnyi csíkokra vágott húst. Egy serpenyőben a felhevített olajon kicsit pirítsuk át, adjuk hozzá a bab meg a kukoricakonzervet, hogy az is átmelegedjen.
  2. A sűrített paradicsomot keverjük el a maradék fűszerrel, meg 2 dl vízzel. Egy mély tepsibe öntsünk 1 merőkanálnyit belőle.
  3. A húshoz szintén adjunk 1 merőkanálnyi szószt, meg a fele sajtot.
  4. A tortillákat töltsük meg, tekerjük fel, mint a palacsintát és rakjuk a tepsibe. A maradék szósszal locsoljuk meg a tetejét, végül szórjuk rá a reszelt sajtot.
  5. Forró sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18919
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 28.

Ajánló

Bármilyen más maradék sült vagy főtt húst használhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk nem lehet tudni, melyik nap hányan fogunk itthon enni. Amikor ezt a steaket sütöttem csak ketten voltunk, de van olyan is, hogy betoppan még 3-5 családtag vagy ismerős. Szóval az a lényeg, hogy maradt belőle bőven másnapra, de a steak nem olyan mint a leves, hogy felmelegítem azt jól van. Ez egyébként Firenzei steakből maradt meg, ami Rozmaring&Csokoladé fantasztikus receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...