r
Nosalty Logó

Spenótos-zöldspárgás-medvehagymás saláta

Gonoszka1
Spenótos-zöldspárgás-medvehagymás saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Salátához

Öntethez

Spárga főzőséhez

358
Kalória
25.5g
Fehérje
23.8g
Szénhidrát
18.9g
Zsír
388.2g
Víz
29.6g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Salátához

Öntethez

Spárga főzőséhez

Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Salátához

Öntethez

Spárga főzőséhez

Összesen 1431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Salátához

Öntethez

Spárga főzőséhez

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2257.3 g
  • Cink
    100 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    388.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    479 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    4539 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    6491 micro
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9029 g
  • Cink
    400 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    1459 mg
  • Vas
    321 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    1432 mg
  • Nátrium
    4978 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1552.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    18156 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    25963 micro
Összesen 1431 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    288 micro
  • Lut-zea
    1162 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

Salátához

  1. A zöldspárgát alaposan megmossuk, a fás részét levágjuk. 1-2 centis darabokra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd rögtön leöntjük róla a vizet. Egy mély salátástálba tesszük.
  2. A saláta hozzávalóit megmossuk, és ízlésünk szerinti méretre tépkedjük, illetve vágjuk. A zöldspárgához adjuk, és alaposan összeforgatjuk.
  3. Az öntethez a petrezselymet apróra vágjuk. A citromlevet, az olívaolajat, a sót, a cukrot, a borsot jól összekeverjük, hogy felolvadjon benne a cukor és a só. Ezután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
  4. A sonkát kis kockára vágjuk, a mozzarella sajtot lereszeljük.
  5. Tálalásnál tányérokba szedjük a salátát, meglocsoljuk mindegyiket 3-4 tk öntettel. Rájuk szórjuk a felkockázott sonkát, a reszelt mozzarellát, és rájuk morzsoljuk a túrót.
  6. Így tálaljuk ezt a nagyon finom, pikáns salátát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 5 p

Egy könnyű, finom, tavaszi salátára vágytam, amibe spárga van, de az egyik kedvencem, a túró se hiányozzon belőle. Így született meg ez a saláta. Nagyon finom, pikáns az öntettől. Aki nem szereti ilyen karakteresen az öntetet, akkor mint a Férjem, keverhet az öntethez 2-3 tk tejfölt. Úgy is nagyon finom.

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...