Spenótos tonhaltorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gubigabi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
41g finomliszt150 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
13g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g vaj13 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
A töltelékhez
-
13g zöld olajbogyó15 kcal
-
20g tonhal29 kcal
-
10 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
A díszítéshez
Összesen
432
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
330g finomliszt1201 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
100g zöld olajbogyó116 kcal
-
160g tonhal230 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A díszítéshez
Összesen
3450
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
23.3g finomliszt85 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
8.5g vaj61 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
7.1g spenót1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
A töltelékhez
-
7.1g zöld olajbogyó8 kcal
-
11.3g tonhal16 kcal
-
7.1g sűrített paradicsom6 kcal
-
24g vöröshagyma9 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
A díszítéshez
Összesen
243
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 687 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 1203 micro
Összesen
432
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 202 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6127.9 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1342 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 309 mg
-
Foszfor 2327 mg
-
Nátrium 1919 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 707.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2884 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 407 micro
-
K vitamin: 399 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 2424 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 5498 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 28764 micro
-
Lut-zea 9627 micro
Összesen
3450
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 135 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2030 micro
-
Lut-zea 679 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
33 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
12 dkg vaj
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
10 dkg zöld olajbogyó
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 kk oregánó
-
2 ek olívaolaj
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- A spenótot jól kinyomkodjuk, és összeturmixoljuk.
- A lisztet a sütőporral elkeverjük..
- Hozzáadjuk a spenótot, tojássárgáját, vajat, sózzuk, borsozzuk.
- Tésztává gyúrjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Akár előző nap is elkészíthetjük a tésztát.
- A töltelékhez felaprítjuk az olajbogyót. Apróra vágjuk a fokhagymát és félkarikára a vöröshagymát.
- Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot is.
- Majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az oregánót és végül a lecsepegtetett tonhalat és olajbogyót.
- Addig főzzük, míg az összes leve elpárolog. (kb. 10 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tészta háromnegyedét kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük.
- Villával megszurkáljuk, és 10 perc alatt elősütjük 200 fokos sütőben.
- Ráhalmozzuk a kihűlt tölteléket, és befedjük a maradék kinyújtott tésztával.
- Jól rányomkodjuk a tésztát a széleknél, és további 30 percig sütjük 180 fokon.
- Teljesen hagyjuk kihűlni a tortánkat.
- A 6 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk a sóval és az oregánóval.
- Habzsákba (ennek híján egy nylonzacskóba) töltjük a vajat, és rozettákat nyomunk minden szeletre.
- Retekszeletekkel díszítjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4318
- Feltöltés dátuma: 2011. május 20.
Ajánló
Vendégváráshoz, hidegtálakhoz vagy akár önálló vacsoraként is megállja a helyét egy tál saláta kíséretében. Egy könnyű olasz vörösbor a pohárba, és máris kész a mediterrán hangulat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Gubigabi
20 recept
Ez az, amit nem lehet megunni... Ugyanis mi nagyon szeretjük a spenótot, és nagyon szeretném megszerettetni másokkal is. Ez a csodás halas torta remélem elnyeri a szkeptikusok tetszését is. A receptre a Mester Kukta egy régi számában akadtam, és íme az eredmény.