r
Nosalty Logó

Spenótos tonhaltorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gubigabi
Spenótos tonhaltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 3450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    202 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6127.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2327 mg
  • Nátrium
    1919 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2884 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    407 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2424 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    5498 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    9627 micro
Összesen 3450 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2030 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A spenótot jól kinyomkodjuk, és összeturmixoljuk.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük..
  3. Hozzáadjuk a spenótot, tojássárgáját, vajat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Tésztává gyúrjuk, és 2 órára hűtőbe tesszük pihentetni. Akár előző nap is elkészíthetjük a tésztát.
  5. A töltelékhez felaprítjuk az olajbogyót. Apróra vágjuk a fokhagymát és félkarikára a vöröshagymát.
  6. Az olívaolajon megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot is.
  7. Majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az oregánót és végül a lecsepegtetett tonhalat és olajbogyót.
  8. Addig főzzük, míg az összes leve elpárolog. (kb. 10 perc). Hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A tészta háromnegyedét kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tortaformába tesszük.
  10. Villával megszurkáljuk, és 10 perc alatt elősütjük 200 fokos sütőben.
  11. Ráhalmozzuk a kihűlt tölteléket, és befedjük a maradék kinyújtott tésztával.
  12. Jól rányomkodjuk a tésztát a széleknél, és további 30 percig sütjük 180 fokon.
  13. Teljesen hagyjuk kihűlni a tortánkat.
  14. A 6 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk a sóval és az oregánóval.
  15. Habzsákba (ennek híján egy nylonzacskóba) töltjük a vajat, és rozettákat nyomunk minden szeletre.
  16. Retekszeletekkel díszítjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4309
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Vendégváráshoz, hidegtálakhoz vagy akár önálló vacsoraként is megállja a helyét egy tál saláta kíséretében. Egy könnyű olasz vörösbor a pohárba, és máris kész a mediterrán hangulat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos tonhaltorta
Gubigabi 20 recept

Ez az, amit nem lehet megunni... Ugyanis mi nagyon szeretjük a spenótot, és nagyon szeretném megszerettetni másokkal is. Ez a csodás halas torta remélem elnyeri a szkeptikusok tetszését is. A receptre a Mester Kukta egy régi számában akadtam, és íme az eredmény.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...