Spenótos-tonhalas pizza Gonoszkától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
280 °C
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
14g olívaolaj124 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
75g víz0 kcal
A feltéthez
-
125g spenót21 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g tonhalkonzerv158 kcal
-
75g mozzarella224 kcal
-
16 kcal
-
20g pizzaszósz11 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor2 kcal
Összesen
1096
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
28g olívaolaj248 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
150g víz0 kcal
A feltéthez
-
250g spenót41 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
160g tonhalkonzerv317 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
33 kcal
-
40g pizzaszósz22 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
2192
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
22.6g finomliszt82 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
13.5g víz0 kcal
A feltéthez
-
22.6g spenót4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.4g tonhalkonzerv29 kcal
-
13.5g mozzarella40 kcal
-
3.6g sűrített paradicsom3 kcal
-
3.6g pizzaszósz2 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
Összesen
196
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.5 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2426.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 532 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 296.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 659 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 227 micro
-
K vitamin: 487 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 272 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 216 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 5315 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 11025 micro
Összesen
1096
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4852.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 1064 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 1493 mg
-
Nátrium 1718 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.3 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 593 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 454 micro
-
K vitamin: 975 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 543 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 432 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 10630 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 22049 micro
Összesen
2192
kcal
- 11% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 438.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 960 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1039 micro
-
Lut-zea 1991 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
3.5 ek olívaolaj
-
0.5 kk oregánó
-
0.3 tk bazsalikom
-
0.3 teáskanál cukor
-
1.3 dkg élesztő
-
1.5 dl víz
A feltéthez
-
25 dkg spenót
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
15 dkg mozzarella
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
40 g pizzaszósz
-
0.5 kk oregánó
-
0.3 tk bazsalikom
-
0.3 teáskanál cukor
Elkészítés
A tésztához
- Egy edénybe beleöntjük a meleg vizet. Beletesszük a 1,5 ekolívaolajat, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
- Egy tálba belemérjük a lisztet. Hozzátesszük a sót, az oregánót, és a bazsalikomot. Összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Villával kezdjük összeforgatni, majd kézzel jól összegyúrjuk. Kb 5 perc alatt egy jól kezelhető, finom tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha sima, és nem ragad a kezünkre, a tál szinte tiszta. Ekkor kikenjük 1 ek olívaolajjal a tálat, visszatesszüka tésztát, és a tetejét is alaposan megkenjük 1 ek olívaolajjal. Letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- Ha letelt a kelesztési idő és a duplájára kelt a tészta, újra átgyúrjuk. (Ha nem rögtön használjuk fel, akkor tegyük bele az edényünkbe, kenjük le 1 ek olívaolajjal, és tegyük hűtőbe. 2-3 napig eltartható így.) Ha két kisebb pizzát akarunk sütni, akkor vágjuk ketté, és formázzuk labdává. Ezután letakarva kelesszük még langyos helyen 15-20 percet.
- A feltéthez egy lábosba tegyünk 2 dkg vajat. Reszeljük bele a fokhagymát, majd amikor érezzük az illatát (ez pár másodperc), tegyük bele a spenótot. Ha fagyottan tesszük bele, akkor 1 ek vizet is adjunk hozzá. Sózzuk, és pár perc alatt pároljuk meg.
- A tonhalról öntsük le óvatosan az olajat. A mozzarellát reszeljük le. A paradicsompürét, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot és a cukrot keverjük össze.
- A pizzatésztát nyújtsuk ki vékonyra. (Én kézzel is, és nyújtófával is csinálom.) Ebből a mennyiségből kb 36 cm-es pizza lesz. Kenjük meg a tésztát a paradicsomos krémmel, de úgy, hogy körbe 0,5-1 cm-t elhagyjunk. Osszuk el rajta a spenótot, majd az olajbogyós-kapribogyós tonhalat. Ezután szórjuk rá a mozzarella sajtot.
- A legmagasabb fokozaton melegítsük elő a sütőt. (Ez nálam 280 fok.) Ha a sütő jó forró, akkor tegyük bele a pizzát. Kb 12-14 perc alatt süssük meg, de azért 10 perc után már figyeljük, hogy ne égjen meg. (Mi jól megsütve szeretjük, ha a sajt már aranybarna, így én 14 percet sütöttem.)
- Ha a pizza megsült, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 280 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3183
- Feltöltés dátuma: 2013. február 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Szeretjük a pizzát, így elég gyakran szoktam készíteni. Mindig dupla adag tésztát szoktam csinálni. A spenótos-tonhalas az egyik kedvenc, eddig ettől mindenki el volt ájulva. Így talán ez a feltét az, amit a leggyakrabban készítek. A másik amit nagyon szeretünk, az a sonkás-padlizsános pizza. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a finom, vékony tésztájú, ropogós pizzát. Én a feltétet a kelesztési idő alatt készítem el, így a spenótnak is van ideje, hogy kihűljön.