r
Nosalty Logó

Spenótos-tonhalas pizza Gonoszkától

Gonoszka1
Spenótos-tonhalas pizza Gonoszkától
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

1096
Kalória
57.5g
Fehérje
109.2g
Szénhidrát
47.3g
Zsír
296.5g
Víz
95.2g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 2192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 196 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    532 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    296.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    227 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    5315 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    11025 micro
Összesen 1096 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1064 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1493 mg
  • Nátrium
    1718 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    593 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    454 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    10630 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    22049 micro
Összesen 2192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1039 micro
  • Lut-zea
    1991 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy edénybe beleöntjük a meleg vizet. Beletesszük a 1,5 ekolívaolajat, a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
  2. Egy tálba belemérjük a lisztet. Hozzátesszük a sót, az oregánót, és a bazsalikomot. Összekeverjük, majd egy mélyedést csinálunk a közepébe. Ebbe beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Villával kezdjük összeforgatni, majd kézzel jól összegyúrjuk. Kb 5 perc alatt egy jól kezelhető, finom tésztát dagasztunk. Akkor jó, ha sima, és nem ragad a kezünkre, a tál szinte tiszta. Ekkor kikenjük 1 ek olívaolajjal a tálat, visszatesszüka tésztát, és a tetejét is alaposan megkenjük 1 ek olívaolajjal. Letakarjuk, és meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  3. Ha letelt a kelesztési idő és a duplájára kelt a tészta, újra átgyúrjuk. (Ha nem rögtön használjuk fel, akkor tegyük bele az edényünkbe, kenjük le 1 ek olívaolajjal, és tegyük hűtőbe. 2-3 napig eltartható így.) Ha két kisebb pizzát akarunk sütni, akkor vágjuk ketté, és formázzuk labdává. Ezután letakarva kelesszük még langyos helyen 15-20 percet.
  4. A feltéthez egy lábosba tegyünk 2 dkg vajat. Reszeljük bele a fokhagymát, majd amikor érezzük az illatát (ez pár másodperc), tegyük bele a spenótot. Ha fagyottan tesszük bele, akkor 1 ek vizet is adjunk hozzá. Sózzuk, és pár perc alatt pároljuk meg.
  5. A tonhalról öntsük le óvatosan az olajat. A mozzarellát reszeljük le. A paradicsompürét, a pizzakrémet, az oregánót, a bazsalikomot és a cukrot keverjük össze.
  6. A pizzatésztát nyújtsuk ki vékonyra. (Én kézzel is, és nyújtófával is csinálom.) Ebből a mennyiségből kb 36 cm-es pizza lesz. Kenjük meg a tésztát a paradicsomos krémmel, de úgy, hogy körbe 0,5-1 cm-t elhagyjunk. Osszuk el rajta a spenótot, majd az olajbogyós-kapribogyós tonhalat. Ezután szórjuk rá a mozzarella sajtot.
  7. A legmagasabb fokozaton melegítsük elő a sütőt. (Ez nálam 280 fok.) Ha a sütő jó forró, akkor tegyük bele a pizzát. Kb 12-14 perc alatt süssük meg, de azért 10 perc után már figyeljük, hogy ne égjen meg. (Mi jól megsütve szeretjük, ha a sajt már aranybarna, így én 14 percet sütöttem.)
  8. Ha a pizza megsült, forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38

Szeretjük a pizzát, így elég gyakran szoktam készíteni. Mindig dupla adag tésztát szoktam csinálni. A spenótos-tonhalas az egyik kedvenc, eddig ettől mindenki el volt ájulva. Így talán ez a feltét az, amit a leggyakrabban készítek. A másik amit nagyon szeretünk, az a sonkás-padlizsános pizza. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a finom, vékony tésztájú, ropogós pizzát. Én a feltétet a kelesztési idő alatt készítem el, így a spenótnak is van ideje, hogy kihűljön.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...