r
Nosalty Logó

Spenótos tojással töltött kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Spenótos tojással töltött kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3834 micro
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4787.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    8651 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19169 micro
Összesen 2940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a spenótot leforrázzuk, majd a fokhagymát olajon megfuttatjuk és rászórjuk a lisztet. Pirítsuk világosra, engedjük fel tejjel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Belerakjuk a spenótot és botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőhöz szitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.
  3. Amikor összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint, végezetül apránként a spenótot is beledolgozzuk. Olajos kézzel átsimítjuk, megszórjuk liszttel a tetejét, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Ha megkelt, akkor lazán átgyúrjuk, pihentetjük, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és a szélére rakjuk a megtisztított, keményre főtt tojásokat. Feltekerjük a két végét és lezárjuk. Egy kalács sütőformát kikenünk olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral.
  5. A tetejét lekenjük felvert tojással és újra kelesztjük 25 percig. Majd 180 fokos fokon előmelegített sütőbe toljuk 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 97
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos tojással töltött kalács
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...