r
Nosalty Logó

Spenótos-tejfölhabos minitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sangyo
Spenótos-tejfölhabos minitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 1616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskóta

Krém

Tetejére

Összesen 139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 404 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2041.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    339 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3025 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6837 micro
Összesen 1616 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    593 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A spenótot az olajjal együtt botmixerrel pürésítjük. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a spenótpürét és a sütőporral elkevert lisztet. A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, és egy kb. 22 x 22 cm- es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát!). Kihűtjük.
  2. A krémhez a tejfölt ízesítjük vaníliával, porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt. A krémet egy sima csöves habzsákba töltjük.
  3. Ha a piskóta kihűlt, olyan nagyságú korongokat szúrunk ki belőle, mint amilyen méretű a desszertgyűrűnk. (Nálam 6 cm) A desszertgyűrűk belsejét kibéleljük sütő vagy wax papírral, és az aljába helyezzük a piskótakorongokat, rányomunk mindegyikre a krémből, és hűtőben legalább 2 órán át dermesztjük.
  4. Ha krém kellően megdermedt, elrendezzük rajta a meghámozott, felkockázott, kivit és pár gránátalmamagot, majd ráöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített zselét. Ismét hűtőben 1-2 órán át dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem az egyszerű, de annál különlegesebb desszerteket. A piskótába ezúttal került egy kevés spenót is, az íze egyáltalán nem érződik, azonban gyönyörű zöld színt kölcsönöz a piskótának, és ráadásul természetes színezőanyag.  

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...