Spenótos-tejfölhabos minitorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
sangyo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
18g spenót3 kcal
-
18 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém
-
50g tejföl99 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
10 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
8g víz0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Tetejére
-
50g kivi23 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
3g tortazselé10 kcal
Összesen
404
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
110g tojás138 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
70g spenót12 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
Krém
-
200g tejföl396 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
30g víz0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Tetejére
-
200g kivi93 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
Összesen
1616
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskóta
-
9.5g tojás12 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
6.1g spenót1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krém
-
17.3g tejföl34 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
0.9g zselatin3 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
8.7g habtejszín25 kcal
Tetejére
-
17.3g kivi8 kcal
-
26g gránátalma12 kcal
-
1g tortazselé4 kcal
Összesen
139
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 147 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 510.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 156.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1709 micro
Összesen
404
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.2 g
Zsír
-
Összesen 90.2 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 589 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2041.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 136 mg
-
Foszfor 789 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 174.3 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 626.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 925 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 102 micro
-
K vitamin: 339 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 379 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3025 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6837 micro
Összesen
1616
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 593 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
2 db tojás
-
2 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
-
1 kk sütőpor
Krém
-
20 dkg tejföl
-
3 csapott ek porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
10 g zselatin
-
30 ml víz
-
1 dl habtejszín
Tetejére
-
2 közepes db kivi
-
1 közepes db gránátalma
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A spenótot az olajjal együtt botmixerrel pürésítjük. A tojások fehérjét a sóval habbá verjük, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a spenótpürét és a sütőporral elkevert lisztet. A masszához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, és egy kb. 22 x 22 cm- es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 15 perc alatt készre sütjük (végezzünk tűpróbát!). Kihűtjük.
- A krémhez a tejfölt ízesítjük vaníliával, porcukorral és a citrom reszelt héjával, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután hozzáforgatjuk a lágy habbá vert tejszínt. A krémet egy sima csöves habzsákba töltjük.
- Ha a piskóta kihűlt, olyan nagyságú korongokat szúrunk ki belőle, mint amilyen méretű a desszertgyűrűnk. (Nálam 6 cm) A desszertgyűrűk belsejét kibéleljük sütő vagy wax papírral, és az aljába helyezzük a piskótakorongokat, rányomunk mindegyikre a krémből, és hűtőben legalább 2 órán át dermesztjük.
- Ha krém kellően megdermedt, elrendezzük rajta a meghámozott, felkockázott, kivit és pár gránátalmamagot, majd ráöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített zselét. Ismét hűtőben 1-2 órán át dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2107
- Feltöltés dátuma: 2018. december 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
sangyo
13 recept
Szeretem az egyszerű, de annál különlegesebb desszerteket. A piskótába ezúttal került egy kevés spenót is, az íze egyáltalán nem érződik, azonban gyönyörű zöld színt kölcsönöz a piskótának, és ráadásul természetes színezőanyag.