Spenótos-ricottás palacsintatekercsek
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A palacsintatésztához
-
31g finomliszt114 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
38g tej21 kcal
-
9 kcal
-
13g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
75g spenót12 kcal
-
31g ricotta47 kcal
-
16g mascarpone63 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
Összesen
396
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A palacsintatésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g tej168 kcal
-
71 kcal
-
100g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
600g spenót99 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
125g mascarpone505 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
Összesen
3163
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
A palacsintatésztához
-
12.8g finomliszt46 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
5.1g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
30.6g spenót5 kcal
-
12.8g ricotta19 kcal
-
6.4g mascarpone26 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
2.6g vaj18 kcal
-
4.1g parmezán sajt16 kcal
Összesen
162
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 869.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 106.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 383 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 263 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3065 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6684 micro
Összesen
396
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.9 g
Zsír
-
Összesen 178.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6958.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 2407 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 510 mg
-
Foszfor 1759 mg
-
Nátrium 2074 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 854.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3066 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2102 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1010 micro
-
Kolin: 605 mg
-
Retinol - A vitamin: 1021 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24519 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53471 micro
Összesen
3163
kcal
- 9% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 107 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1252 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2730 micro
Összesen
162
kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
25 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
3 dl tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl szódavíz
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
60 dkg spenót
-
25 dkg ricotta
-
12.5 dkg mascarpone
-
1 csipet szerecsendió
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
5 dkg vaj
-
8 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A palacsintatésztához
- Kevés olívaolajon a fokhagyma és evőkanálnyi vaj társaságában megpároljuk a megtisztított, összevagdosott spenótleveleket. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Tálba tesszük.
- Miután kihűlt, hozzáadjuk a ricottát, mascarponét, zsemlemorzsát és parmezán kétharmadát. Összedolgozzuk.
- A palacsintákat megtöltjük a spenótos-ricottás krémmel, feltekerjük. MIndegyiket négy részre vágjuk.
- Egy hőálló tálat kivajazunk, és beleállítgatjuk a palacsintatekercseket, szorosan egymás mellé.
- A tetejét meghintjük a maradék sajttal, és vajforgácsokat teszünk rá.
- Forró sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 638
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 32582
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 16.
Ajánló
Kínáljunk salátalevél mixet mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
A spenót és a ricotta nagyszerű párost alkotnak. A taljánok leggyakrabban canelloniba töltik a belőlük készített krémet. Én most palacsintatekercseket készítettem. A látszólag könnyed kis falatkák ne tévesszenek meg senkit: igencsak tömény, laktató ételről van szó. Lehetelőleg ne vacsorára készítsük...