Spenótos rakott krumpli Gonoszka1 konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
188g burgonya108 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
81g tej46 kcal
-
4g kókuszzsír33 kcal
-
125g spenót21 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
56 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
45g főtt tojás70 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
630
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
65g vaj466 kcal
-
65g finomliszt237 kcal
-
650g tej364 kcal
-
30g kókuszzsír268 kcal
-
1000g spenót166 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
250g füstölt-főtt tarja450 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
200g mozzarella598 kcal
-
360g főtt tojás558 kcal
-
335g tejföl663 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
5037
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
32.2g burgonya19 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
14g tej8 kcal
-
0.6g kókuszzsír6 kcal
-
21.5g spenót4 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5.4g füstölt-főtt tarja10 kcal
-
2.1g trappista sajt8 kcal
-
4.3g mozzarella13 kcal
-
7.7g főtt tojás12 kcal
-
7.2g tejföl14 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
110
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 38.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 245 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1867.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 479 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 288.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 440 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5111 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11153 micro
Összesen
630
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.6 g
Zsír
-
Összesen 305.5 g
-
Telített zsírsav 168 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1961 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14938.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 3831 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 988 mg
-
Foszfor 3062 mg
-
Nátrium 6781 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 334.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2306.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5446 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 436 mg
-
D vitamin: 366 micro
-
K vitamin: 3518 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1811 micro
-
Kolin: 1470 mg
-
Retinol - A vitamin: 2035 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40889 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89228 micro
Összesen
5037
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 878 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1916 micro
Összesen
110
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
6.5 dkg vaj
-
6.5 dkg finomliszt
-
6.5 dl tej
-
1 kg spenót
-
10 dkg trappista sajt
-
20 dkg mozzarella
-
fehér bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A krumplit héjában és a tojásokat enyhén sós vízben megfőzzük.
- Közben a spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 1,5 dkg kókuszzsíron (vagy más zsiradékon) megpároljuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, és rögtön rátesszük a spenótot. Addig főzzük, ameddig a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval.
- Ha a krumpli és a tojás megfő, akkor hideg vízzel leöblítjük, és megpucoljuk. A krumplit és a tojást is karikára vágjuk.
- Egy tepsit kikenünk 1,5 dkg kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal). A krumpli felét belerendezzük, enyhén megsózzuk. A sajtokat lereszeljük. A tarját vagy sonkát csíkokra vágjuk.
- A tejet megmelegítjük. A vajat egy lábosba tesszük és felolvasztjuk, majd hozzátesszük a lisztet. 2-3 percig kevergetjük, majd a meleg tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk. Besűrítjük 2-3 perc alatt. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd belekeverjük a sajtokat is.
- A tepsibe sorakoztatott krumplira kenjük a mártás felét. Erre rárendezzük a spenótot. Erre elosztjuk a csíkokra vágott tarját vagy sonkát és a karikákra vágott tojásokat. Erre rárendezzük a karikára vágott krumpli másik felét, és rákenjük a mártás másik felét.
- Sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 40-45 percig pirosodásig sütjük.
- Kockára vágva melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1124
- Feltöltés dátuma: 2014. október 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt a finomságot készítettem ma ebédre. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 133 kalória van.