r
Nosalty Logó

Spenótos és pizzás csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos és pizzás csigák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 6488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2022.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    327 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    7487 micro
Összesen 1080 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12133.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    2353 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    6515 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1095 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3769 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    1776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1459 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1960 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21686 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    44922 micro
Összesen 6488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1673 micro
  • Lut-zea
    1352 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Elkészítés

tészta

  1. A friss élesztőt meleg tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A hozzávalókat (a vaj kivételével) egy tálba tesszük. A robotgép dagasztó karjával vagy kézzel összedolgozzuk a tésztát, amíg szép sima, hólyagos tésztát kapunk.
  2. Apránként, kis adagokban hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ha nagyon száraz, kemény, kevés langyos tejjel segítünk neki. Ha túl sok benne a nedvesség, akkor lisztet teszünk még hozzá.
  3. Félretesszük, és hagyjuk kelni 20-30 percig.
  4. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk, ugyanígy a tölteléket is, és elkezdjük kinyújtani. Négyzet alakú tésztát nyújtunk, és megkenjük a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük. Tekercsben is hagyhatjuk, vagy felszeleteljük, és akkor csigák lesznek.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
  6. Amikor szépen pirulnak, meglocsoljuk 1 tojás + 1 dl tejszín keverékével, és addig sütjük, amíg ezt beszívja magába.

spenótos töltelék

  1. A tejet felmelegítjük, és beledobjuk a fagyasztott spenótot és a fokhagymát, a kukoricakeményítőt, és addig főzzük, amíg a spenót teljesen fel nem olvad és be nem sűrűsödik.
  2. Ezek után még melegen habverővel belekeverjük a margarint.

pizzás töltelék

  1. Sűrűre főzzük a paradicsomlében a keményítőt, fűszerezzük.
  2. Még melegen habverővel belekeverjük a margarint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1927
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 24.

Ajánló

Édes változat: Kakaós töltelék: 10 dkg vaj (olvasztott), 60 g cukor, vaníliás cukor, 3-4 ek. kakaópor (kicsit le kell hűteni)   Vaníliás töltelék: 10 dkg vaj (olvasztott), 60 g cukor, vaníliás cukor (kicsit le kell hűteni)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kerek évfordulós születésnapomra készítettem el ennek a recepteknek a spenótos változatát először. Az eredeti recept szerint ebből  kakaós csiga készült, amit bővítettem vaníliás csiga készítésével. A későbbiek folyamán pedig a pizzás változattal. Így lett nagyon jó vendégváró sütemény, mert készíthető édes és sós formában is.

Hozzávalók

tészta

spenótos töltelék

pizzás töltelék

locsolás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...