r
Nosalty Logó

Spenótos-pestós-mascarponés cannelloni

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Barilla
Spenótos-pestós-mascarponés cannelloni
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

928
Kalória
40.6g
Fehérje
59.2g
Szénhidrátok
56.1g
Zsír
79.4g
Víz
163.7g
Koleszterin
3.5g
Rost
7.6g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 928 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 3710 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Spenótos-pestós mascarponekrém

Parmezános besamel

Összeállítás

Összesen 226 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2600 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    929 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    3097 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6706 micro
Összesen 928 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    162.4 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10400.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    3717 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2325 mg
  • Nátrium
    3713 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1058 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    967 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    12387 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26823 micro
Összesen 3710 kcal
  • 17% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1638 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Spenótos-pestós mascarponekrém

  1. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a spenótot, és pillanatok alatt fonnyasszuk meg.
  2. Tegyük egy keverőtálba, majd hagyjuk hűlni.
  3. Ha kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét, a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pestót és egy tojássárgáját. Jól keverjük össze az egészet, és fűszerezzük sóval, borssal.

Parmezános besamel

  1. A besamelhez vajon pirítsuk meg a lisztet, majd engedjük fel a tejjel, és főzzünk belőle sűrű krémet. Sózzuk-borsozzuk, és reszeljünk bele szerecsendiót is.
  2. A reszelt parmezánt adjuk a krémhez, alaposan keverjük el, és hagyjuk összeolvadni. A tojássárgáját a végén keverjük hozzá, majd hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Töltsük meg a cannelloni tésztánkat a spenótos-pestós mascarponekrémmel.
  2. Egy hőálló tálban a megtöltött cannellonikat helyezzük szépen egymás mellé.
  3. Öntsük le a parmezános besamellel , és szórjuk meg zsemlemorzsával és parmezánnal az egészet.
  4. 180 fokos sütőben 45-50 percig süssük, ha nem süt egyenletesen a sütőnk, fordítsunk rajta egyet félidőben. Ha elkészült, hagyjuk hűlni egy jó fél órát, ne essünk neki azonnal, mert szétesik, és nem lehet szépen kitálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mi is az a cannelloni? Egy nagyobb méretű, hosszúkás, hengeres olasz tésztafajta, aminek a szépsége abban rejlik, hogy különféle töltelékekkel tölthetjük meg, például darált hússal, zöldségekkel, sajttal vagy bármi mással, amit a képzeletünk enged, hogy végül egy tálban, egyben összesüthessük. Fokhagyma, spenót, besamelmártás, parmezán, pesto, mascarpone – csak néhány hozzávaló, ami ebben a lenyűgöző ételben felbukkan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Almás bögrés

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez nem kell mérleg. Bögrével adagoljuk a hozzávalókat. A bögre méretétől függően alakul a tepsi mérete is. Ha  egy 2,5 dl-es teáscsészével ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!