r
Nosalty Logó

Spárgás-csirkemelles rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spárgás-csirkemelles rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 1163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    395.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13201.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    783 mg
  • Kálcium
    2534 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1070 mg
  • Foszfor
    5394 mg
  • Nátrium
    3315 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    3211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1063 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    152 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2766 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1837 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    9341 micro
  • β-crypt
    941 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    15296 micro
Összesen 6976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell-filét szép, nem túl nagy szeletekre vágjuk. A zöldspárgát mossuk, lecsepegtetjük, a végén ahol pattan, eltörjük, az nem kell, a maradt részt 3-4 darabba vágjuk.
  2. Egy lábasba beletesszük a spárgát, a zöldborsót, sót, cukrot, felöntjük vízzel, és kb. 6-8 percig kis lángon fedő alatt főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. Lábasba tesszük az olívaolajat, a felkarikázott pórét és a finomra vágott fokhagymát, picit sózzuk, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  4. Beletesszük a kis szeletekre vágott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pároljuk. Frrissen őrölt borsot, ételízesítőt teszünk bele, elkeverjük, kis lángon fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk. Az utolsó 5-6 percre a tetejére tesszük a három színű kaliforniai paprikát, és a felezett gombát, de ne keverjük össze, fedjük le, és pároljuk.
  5. Leszedjük a gombát és a kaliforniai paprikákat egy tányérra, leszűrjük a spárgát és a zöldborsót.
  6. Kifőzzük a tésztát, lobogó, olajos, sós vízben (6 perc), majd leszűrjük, és rétegezzük egy tepsiben: pórés- fokhagymás csirkemell-filé, rá egy réteg spárgás-zöldborsó, rá egy réteg kaliforniai paprikás gomba, a tészta fele, elegyengetve.
  7. Megint hagymás csirkemell-filé, spárgás zöldborsó, gombás kaliforniai paprika, egy egész felvágott paradicsom konzerv, hogy mindenhova jusson. Rá a tészta másik fele, szétoszlatjuk a tetején.
  8. Egyenletesen ráöntjük a habtejszínt, az teljesen ellepi a tetejét, és lefolyik majd.
  9. Majd a 375 g-os, 20%-os tejfölt az egész tetején elkenjük, jó sok reszelt sajttal szórjuk meg.
  10. Sütőben összesütjük, hogy aranysárga legyen a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7774
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Nagyon finom fehér bor. Sok reszelt sajt, (aki teheti: parmezán!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-csirkemelles rakott tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Minden hozzávalót szeretünk, de nem csak csirkemelles szószt és tésztát szerettem volna készíteni, hanem valami különlegeset, ami mutat is, hiszen a sok szín a rétegekben nagyon jól néz ki.:-) Azon kívül a fiam érzékeny a paprika látványára, így viszont semmi gond nem volt, tetszett neki, és összesülve, felkockázva, tányérra adagolva, el is fogyott:-). Senki semmi olyat nem talált benne, amit ne szeretne. Az illata is nagyon finom volt, ez már eleve csalogató lett. Egy kicsit pepecselős, egyiket itt főzzük, a másikat meg ott pároljuk, de megérte. Két napra megvolt a finom ebédünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek