Spárgás-csirkemelles rakott tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
83g zöldspárga12 kcal
-
67g zöldborsó54 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
33g póréhagyma9 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
6 kcal
-
10 kcal
-
8 kcal
-
67g gombakonzerv21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
42g habtejszín122 kcal
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
12 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
-
63g tejföl124 kcal
Összesen
1163
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
400g zöldborsó324 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
38 kcal
-
62 kcal
-
49 kcal
-
400g gombakonzerv128 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
71 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
375g tejföl743 kcal
Összesen
6976
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
10g zöldspárga1 kcal
-
8g zöldborsó6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
4g póréhagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
16g csirkemellfilé19 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
8g gombakonzerv3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
15g spagetti tészta56 kcal
-
0.2g napraforgó olaj1 kcal
-
14 kcal
-
7.5g tejföl15 kcal
Összesen
139
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 65.9 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2200.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 422 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 899 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 535.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 177 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1557 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 1830 micro
-
Lut-zea 2549 micro
Összesen
1163
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 395.6 g
Zsír
-
Összesen 269.9 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13201.5 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 783 mg
-
Kálcium 2534 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 1070 mg
-
Foszfor 5394 mg
-
Nátrium 3315 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 750.4 g
-
Cukor 107 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 3211.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2664 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 1063 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 152 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2766 micro
-
Kolin: 1144 mg
-
Retinol - A vitamin: 1837 micro
-
α-karotin 193 micro
-
β-karotin 9341 micro
-
β-crypt 941 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 15296 micro
Összesen
6976
kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 219 micro
-
Lut-zea 305 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
500 g zöldspárga
-
400 g zöldborsó
-
só ízlés szerint
-
2 teáskanál cukor
-
2 ek olívaolaj
-
1 db póréhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
80 dkg csirkemellfilé
-
40 dkg gombakonzerv
-
ételízesítő ízlés szerint
-
400 g konzerv paradicsom
-
750 g spagetti tészta
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csirkemell-filét szép, nem túl nagy szeletekre vágjuk. A zöldspárgát mossuk, lecsepegtetjük, a végén ahol pattan, eltörjük, az nem kell, a maradt részt 3-4 darabba vágjuk.
- Egy lábasba beletesszük a spárgát, a zöldborsót, sót, cukrot, felöntjük vízzel, és kb. 6-8 percig kis lángon fedő alatt főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
- Lábasba tesszük az olívaolajat, a felkarikázott pórét és a finomra vágott fokhagymát, picit sózzuk, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
- Beletesszük a kis szeletekre vágott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pároljuk. Frrissen őrölt borsot, ételízesítőt teszünk bele, elkeverjük, kis lángon fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk. Az utolsó 5-6 percre a tetejére tesszük a három színű kaliforniai paprikát, és a felezett gombát, de ne keverjük össze, fedjük le, és pároljuk.
- Leszedjük a gombát és a kaliforniai paprikákat egy tányérra, leszűrjük a spárgát és a zöldborsót.
- Kifőzzük a tésztát, lobogó, olajos, sós vízben (6 perc), majd leszűrjük, és rétegezzük egy tepsiben: pórés- fokhagymás csirkemell-filé, rá egy réteg spárgás-zöldborsó, rá egy réteg kaliforniai paprikás gomba, a tészta fele, elegyengetve.
- Megint hagymás csirkemell-filé, spárgás zöldborsó, gombás kaliforniai paprika, egy egész felvágott paradicsom konzerv, hogy mindenhova jusson. Rá a tészta másik fele, szétoszlatjuk a tetején.
- Egyenletesen ráöntjük a habtejszínt, az teljesen ellepi a tetejét, és lefolyik majd.
- Majd a 375 g-os, 20%-os tejfölt az egész tetején elkenjük, jó sok reszelt sajttal szórjuk meg.
- Sütőben összesütjük, hogy aranysárga legyen a teteje.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7775
- Feltöltés dátuma: 2011. május 27.
Ajánló
Nagyon finom fehér bor. Sok reszelt sajt, (aki teheti: parmezán!)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Minden hozzávalót szeretünk, de nem csak csirkemelles szószt és tésztát szerettem volna készíteni, hanem valami különlegeset, ami mutat is, hiszen a sok szín a rétegekben nagyon jól néz ki.:-) Azon kívül a fiam érzékeny a paprika látványára, így viszont semmi gond nem volt, tetszett neki, és összesülve, felkockázva, tányérra adagolva, el is fogyott:-). Senki semmi olyat nem talált benne, amit ne szeretne. Az illata is nagyon finom volt, ez már eleve csalogató lett. Egy kicsit pepecselős, egyiket itt főzzük, a másikat meg ott pároljuk, de megérte. Két napra megvolt a finom ebédünk.