r
Nosalty Logó

Spárgás-csirkemelles rakott tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spárgás-csirkemelles rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 6976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2200.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    2549 micro
Összesen 1163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    395.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13201.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    783 mg
  • Kálcium
    2534 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1070 mg
  • Foszfor
    5394 mg
  • Nátrium
    3315 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    750.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    3211.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1063 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    152 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2766 micro
  • Kolin:
    1144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1837 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    9341 micro
  • β-crypt
    941 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    15296 micro
Összesen 6976 kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell-filét szép, nem túl nagy szeletekre vágjuk. A zöldspárgát mossuk, lecsepegtetjük, a végén ahol pattan, eltörjük, az nem kell, a maradt részt 3-4 darabba vágjuk.
  2. Egy lábasba beletesszük a spárgát, a zöldborsót, sót, cukrot, felöntjük vízzel, és kb. 6-8 percig kis lángon fedő alatt főzzük, majd leszűrjük, és hideg vízbe tesszük.
  3. Lábasba tesszük az olívaolajat, a felkarikázott pórét és a finomra vágott fokhagymát, picit sózzuk, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk.
  4. Beletesszük a kis szeletekre vágott csirkemellet, és keverés mellett fehéredésig pároljuk. Frrissen őrölt borsot, ételízesítőt teszünk bele, elkeverjük, kis lángon fedő alatt kb. 30-35 percig pároljuk. Az utolsó 5-6 percre a tetejére tesszük a három színű kaliforniai paprikát, és a felezett gombát, de ne keverjük össze, fedjük le, és pároljuk.
  5. Leszedjük a gombát és a kaliforniai paprikákat egy tányérra, leszűrjük a spárgát és a zöldborsót.
  6. Kifőzzük a tésztát, lobogó, olajos, sós vízben (6 perc), majd leszűrjük, és rétegezzük egy tepsiben: pórés- fokhagymás csirkemell-filé, rá egy réteg spárgás-zöldborsó, rá egy réteg kaliforniai paprikás gomba, a tészta fele, elegyengetve.
  7. Megint hagymás csirkemell-filé, spárgás zöldborsó, gombás kaliforniai paprika, egy egész felvágott paradicsom konzerv, hogy mindenhova jusson. Rá a tészta másik fele, szétoszlatjuk a tetején.
  8. Egyenletesen ráöntjük a habtejszínt, az teljesen ellepi a tetejét, és lefolyik majd.
  9. Majd a 375 g-os, 20%-os tejfölt az egész tetején elkenjük, jó sok reszelt sajttal szórjuk meg.
  10. Sütőben összesütjük, hogy aranysárga legyen a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7775
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 27.

Ajánló

Nagyon finom fehér bor. Sok reszelt sajt, (aki teheti: parmezán!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-csirkemelles rakott tészta
Éva-Anyóca 350 recept

Minden hozzávalót szeretünk, de nem csak csirkemelles szószt és tésztát szerettem volna készíteni, hanem valami különlegeset, ami mutat is, hiszen a sok szín a rétegekben nagyon jól néz ki.:-) Azon kívül a fiam érzékeny a paprika látványára, így viszont semmi gond nem volt, tetszett neki, és összesülve, felkockázva, tányérra adagolva, el is fogyott:-). Senki semmi olyat nem talált benne, amit ne szeretne. Az illata is nagyon finom volt, ez már eleve csalogató lett. Egy kicsit pepecselős, egyiket itt főzzük, a másikat meg ott pároljuk, de megérte. Két napra megvolt a finom ebédünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...