Spárga tempura
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
A spárgához
-
200g zöldspárga28 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
48 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
13g víz0 kcal
-
13g sör5 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A szójaszószos retekhez
-
13g retek2 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
A szezám-majonézhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3g szezámolaj22 kcal
-
25g repceolaj221 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
A spárgához
-
800g zöldspárga112 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
191 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g sör22 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A szójaszószos retekhez
-
50g retek7 kcal
-
120g szójaszósz72 kcal
A szezám-majonézhez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
100g repceolaj884 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
A spárgához
-
50.3g zöldspárga7 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
3.1g sör1 kcal
-
16g napraforgó olaj142 kcal
A szójaszószos retekhez
-
3.1g retek0 kcal
-
7.5g szójaszósz5 kcal
A szezám-majonézhez
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.6g szezámolaj6 kcal
-
6.3g repceolaj56 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g szezámmag3 kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 95.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2043.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 1700 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 194.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1107 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 380.5 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 191 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 129 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8172.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 174 mg
-
Foszfor 774 mg
-
Nátrium 6801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 778.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 130 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 480 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 2552 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4428 micro
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 160 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 278 micro
Hozzávalók
A spárgához
-
80 dkg zöldspárga
-
50 g finomliszt
-
50 g étkezési keményítő
-
0.3 tk sütőpor
-
50 ml sör
A szójaszószos retekhez
-
12 ek szójaszósz
A szezám-majonézhez
-
2 db tojássárgája
-
1 ek citromlé
-
1 ek szezámolaj
-
100 ml repceolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A spárgához
- A vizet hűtőbe tesszük. A spárgák végeit levágjuk, aljukat 4-5 centi magasan lehámozzuk.
- Az olajat felforrósítjuk, kb. olyan melegre, amiben lángost szoktunk sütni.
- A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségű keveréket kapunk. Ebben megforgatjuk a spárgát, beledobjuk a forró olajba és addig sütjük, amíg a kérge halvány aranyszínűre sül.
- A retket apróra vágjuk és összekeverjük a szójaszósszal.
- Azonnal fogyasztjuk, szezám-majonézzel és a szójaszósszal tálaljuk.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13943
- Feltöltés dátuma: 2010. június 02.
Ajánló
Kapacitástól függően bármikorra ropogtatni. De mivel pikk-pakk jól lehet lakni vele, simán elmegy főételnek is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Itt még mindig tombol a spárga-szezon. Mivel heti rendszerességgel kerül az asztalra, nehéz állandóan új dolgot kitalálni rá. Már a könyökünkön jön ki a baconbe tekert, a csőben sült, a csak úgy sült, a főtt, az omlett, sorolhatnám. Előtte épp rák tempurát készítettem - az eljárás ugyanaz - és felötlött bennem a gondolat spárgára. A gondolatot tett követte, kisütöttük, mind megettük. A tempura egyébként egy távol-keleti sütési eljárást takar. Vizes lisztbe forgatott alkatrészeket sütnek ki hirtelen bő olajban. A tészta csak lisztet és vizet tartalmaz eredetileg, de ehhez egy speciális alacsony gluténtartalmú tempura lisztet szoktak használni. Ennek megvalósítása érdekében keverik keményítővel. A valóban ropogós hatás elérése érdekében készítik hideg vízzel, illetve tartják jégen hidegen a tésztát. Nem ajánlatos sokáig kevergetni, vagy langyos helyen tartani, mert a lisztben lévö glutén és a víz megszeretik egymást, minek eredményeképpen egy rágós bevonat jön létre. Ne használjuk fel a megmaradt tésztát később, illetve minél hamarabb süssük ki a kívánt mennyiséget. A szójaszósz retekkel egy elég hagyományos párosítás, a szezámolajos majonéz pedig egy enyhe csavar a szokásos majonézen.