r
Nosalty Logó

Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Soproni Óvatos Duhaj
Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Összesen 985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Összesen 3939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Összesen 239 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 985 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2373.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    116 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    424 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 3939 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Elkészítés

hozzávalók a sörbundához

  1. A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy tálba kimérjük. Hozzáöntünk nagyjából 3 deci sört, és csomómentesre keverjük - az ideális tésztaállag valamivel sűrűbb, mint a palacsintáé.
  2. Egy tepsiben olajat forrósítunk. A nagyjából 5 cm-es darabokra vágott halakat besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben.
  3. Ha már elég forró az olaj, a belisztezett haldarabkákat egy villa segítségével megforgatjuk a sörtésztában, majd az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
  4. A majonézhez egy tálban kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tojássárgákat, a mustárt és a citromlevet. Sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos, nagyon intenzív keverés mellett apránként hozzáadjuk az étolajat.
  5. Amikor ideálisnak ítéljük a majonéz sűrűségét és állagát, hozzákeverjük a felaprított csemegeuborkát, illetve kapribogyót.
  6. A tésztabundás halfalatkákat a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 140
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6465
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
Soproni Óvatos Duhaj 11 recept

Ízletes és ropogós, sörbundába csomagolt halfalatkák, amik az uborkás házi majonézbe mártogatva minden képzeletet felülmúlnak.

Hozzávalók

hozzávalók a sörbundához

hozzávalók a halhoz

hozzávalók a majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...