Sörtésztás halfalatkák uborkás majonézzel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Soproni Óvatos Duhaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 25% Zsír
hozzávalók a sörbundához
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
75g sör32 kcal
hozzávalók a halhoz
-
100g hal58 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
64g napraforgó olaj141 kcal
hozzávalók a majonézhez
-
14g tojás17 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
53g napraforgó olaj470 kcal
-
20g csemegeuborka5 kcal
-
7g kapribogyó1 kcal
Összesen
985
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 25% Zsír
hozzávalók a sörbundához
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g sör129 kcal
hozzávalók a halhoz
-
400g hal230 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
255g napraforgó olaj564 kcal
hozzávalók a majonézhez
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
26g kapribogyó6 kcal
Összesen
3939
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 25% Zsír
hozzávalók a sörbundához
-
9.2g finomliszt33 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18.3g sör8 kcal
hozzávalók a halhoz
-
24.4g hal14 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
15.6g napraforgó olaj34 kcal
hozzávalók a majonézhez
-
3.4g tojás4 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
1.2g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g napraforgó olaj115 kcal
-
4.9g csemegeuborka1 kcal
-
1.6g kapribogyó0 kcal
Összesen
239
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 593.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 210 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Összesen
985
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.5 g
Zsír
-
Összesen 298.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 734 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2373.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 164 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 976 mg
-
Nátrium 840 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 209.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 591.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 116 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 424 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 729 micro
Összesen
3939
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
239
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
hozzávalók a sörbundához
-
1 bögre finomliszt
-
1 ek sütőpor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 dl sör
hozzávalók a halhoz
-
só ízlés szerint
-
10 dkg finomliszt
-
3 dl napraforgó olaj
hozzávalók a majonézhez
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
1 teáskanál mustár
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2.5 dl napraforgó olaj
-
2 közepes db csemegeuborka
-
2 ek kapribogyó
Elkészítés
hozzávalók a sörbundához
- A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy tálba kimérjük. Hozzáöntünk nagyjából 3 deci sört, és csomómentesre keverjük - az ideális tésztaállag valamivel sűrűbb, mint a palacsintáé.
- Egy tepsiben olajat forrósítunk. A nagyjából 5 cm-es darabokra vágott halakat besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben.
- Ha már elég forró az olaj, a belisztezett haldarabkákat egy villa segítségével megforgatjuk a sörtésztában, majd az olajba tesszük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
- A majonézhez egy tálban kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tojássárgákat, a mustárt és a citromlevet. Sózzuk-borsozzuk, majd folyamatos, nagyon intenzív keverés mellett apránként hozzáadjuk az étolajat.
- Amikor ideálisnak ítéljük a majonéz sűrűségét és állagát, hozzákeverjük a felaprított csemegeuborkát, illetve kapribogyót.
- A tésztabundás halfalatkákat a majonézbe mártogatva fogyasztjuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 140
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6465
- Feltöltés dátuma: 2018. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Soproni Óvatos Duhaj
11 recept
Ízletes és ropogós, sörbundába csomagolt halfalatkák, amik az uborkás házi majonézbe mártogatva minden képzeletet felülmúlnak.