Sörben párolt marhafarok szalvétagombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
500g marhafarok917 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
2 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g chili0 kcal
-
150g sör65 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A szalvétagombóchoz
-
27g zsemle74 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
100g tej56 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
1718
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
1000g marhafarok1834 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
4 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g chili0 kcal
-
300g sör129 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
A szalvétagombóchoz
-
54g zsemle147 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g tej112 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
3432
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A húshoz
-
47.9g marhafarok88 kcal
-
0.5g barna cukor2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
3.8g sárgarépa1 kcal
-
0.2g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.3g kakukkfű0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
14.4g sör6 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
A szalvétagombóchoz
-
2.6g zsemle7 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
9.6g tej5 kcal
-
2.2g petrezselyem1 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
Összesen
164
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 58.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 461 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1801.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 274 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 287 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 260.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 375 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 119 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1239 micro
-
β-karotin 4195 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 719 micro
-
Lut-zea 1507 micro
Összesen
1718
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 259.6 g
Zsír
-
Összesen 117.4 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 922 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3603.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 573 mg
-
Nátrium 2184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 278.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 520.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 879 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 751 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2477 micro
-
β-karotin 8390 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1439 micro
-
Lut-zea 3015 micro
Összesen
3432
kcal
- 22% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 172.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 119 micro
-
β-karotin 402 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 69 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
1 ek barna cukor
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
2 szál kakukkfű
-
3 dl sör
-
2 dkg finomliszt
A szalvétagombóchoz
-
1 db zsemle
-
1 db tojás
-
25 dkg finomliszt
-
2 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A szikkadt zsemlét kockázzuk, a sütőben megpirítjuk.
- A húst sózzuk, borsozzuk, pihentetjük. Majd kevés lisztben körbeforgatjuk.
- A hagymát, a fokhagymát, a répát tisztítjuk, apróra vágjuk.
- Egy fedeles serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, rajta a marhafarkakat szépen körbepirítjuk.
- Ha már majdnem kész, mellédobjuk a zöldségeket, kicsit pirítjuk, majd mellé tesszük a paradicsompürét, és azzal tovább pirítjuk.
- Ha megpirult, mellédobjuk a kakukkfüvet, a fél chilit, felöntjük kevés vízzel és a doboz sörrel, és a fedelét visszarakava, betesszük a sütőbe, ahol készre, vajpuhára pároljuk.
- Ha elfő a leve utána öntünk sörrel. :(
- Közben a pirított zsemlekockákat liszttel, a tojás sárgájával, a tejjel, a vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval összedolgozzuk. Pihentetjük.
- Kb. 25 perc múlva habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan beledolgozzuk a gombócmasszába.
- Beletöltjük egy kisebb, kiolajozott tálba, folpack-kal becsomagoljuk, és gőzben kb. 1 óra alatt készre pároljuk.
- Tálaljuk a marhafarokkal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6155
- Feltöltés dátuma: 2011. április 09.
Ajánló
Mi más?
Receptjellemzők
z1
42 recept
Egy jó doboz cseh sörömet áldoztam az akcióra!