r
Nosalty Logó

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sonkás-zöldséges kalászkoszorú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Összesen 584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Összesen 197 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1414.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    880 micro
Összesen 584 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    557 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8489.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    4938 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    755 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    58 micro
  • β-karotin
    5779 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5281 micro
Összesen 3512 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.Alaposan kidagasztjuk.
  2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át.A lilahagymát és a sonkát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal.Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
  5. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a sonkát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát.Ráreszeljük a trappista sajtot.
  6. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, koszorúba hajtva, a két végét összeigazítva.
  8. Egy nagyobb méretű, éles ollóval kb. 2 cm-ként 45 fokos szögben bevágjuk a koszorút kb. a tészta 2/3-áig. Így kapjuk meg a koszorún a kalászkákat.Egymás után az egyik kalászkát jobbra, a másikat balra fordítjuk, .
  9. A tészta tetejét megkenjük a tojások sárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
  10. Meleg helyen még további 40 percet kelesztjük.
  11. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  12. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5315
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú
Andi80_ 380 recept

A Zöldséges pillangók és a Sajttal szórt pizzás kalász házasításából született ez a finomság. Maradék sonkából, sajtból, zöldségekből, ami a hűtőben épp volt. Természetesen a töltelék ízlés szerint változtatható. Készíthető egy könnyű kis leveske után második fogásként vagy egyszerűen csak uzsonnára, tízóraira. Nagyon laktató és finom is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére és az átgőzöléshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...