Sonkás-zöldséges kalászkoszorú
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
42g tej23 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g margarin60 kcal
A töltelékhez
-
17g tömlős krémsajt30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g sonka23 kcal
-
25g zöldborsó20 kcal
-
28g lilahagyma10 kcal
-
12g csemegekukorica10 kcal
-
30g snidling9 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
A tetejére és az átgőzöléshez
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g szezámmag7 kcal
-
3g tej2 kcal
Összesen
584
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g tej140 kcal
-
8g só0 kcal
-
50g margarin359 kcal
A töltelékhez
-
100g tömlős krémsajt180 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
150g zöldborsó122 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
70g csemegekukorica60 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
A tetejére és az átgőzöléshez
-
40g tojássárgája129 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
-
20g tej11 kcal
Összesen
3512
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
28.2g finomliszt103 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
14.1g tej8 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
A töltelékhez
-
5.6g tömlős krémsajt10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5.6g sonka8 kcal
-
8.5g zöldborsó7 kcal
-
9.6g lilahagyma3 kcal
-
3.9g csemegekukorica3 kcal
-
10.1g snidling3 kcal
-
5.6g trappista sajt20 kcal
A tetejére és az átgőzöléshez
-
2.3g tojássárgája7 kcal
-
0.4g szezámmag2 kcal
-
1.1g tej1 kcal
Összesen
197
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 18.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1414.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 823 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 104.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 79 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 963 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 880 micro
Összesen
584
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 138.3 g
Zsír
-
Összesen 113.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 557 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8489.4 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 1401 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 1560 mg
-
Nátrium 4938 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 468.9 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 624.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 472 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 755 micro
-
Kolin: 489 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 58 micro
-
β-karotin 5779 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5281 micro
Összesen
3512
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 478.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
100 g tömlős krémsajt
-
1 csipet só
-
10 dkg sonka
-
150 g zöldborsó
-
1 nagy fej lilahagyma
-
70 g csemegekukorica
-
1 csokor snidling
-
10 dkg trappista sajt
A tetejére és az átgőzöléshez
-
2 db tojássárgája
-
1 ek szezámmag
-
2 ek tej
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át.A lilahagymát és a sonkát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal.Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval.
- Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a sonkát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát.Ráreszeljük a trappista sajtot.
- A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, koszorúba hajtva, a két végét összeigazítva.
- Egy nagyobb méretű, éles ollóval kb. 2 cm-ként 45 fokos szögben bevágjuk a koszorút kb. a tészta 2/3-áig. Így kapjuk meg a koszorún a kalászkákat.Egymás után az egyik kalászkát jobbra, a másikat balra fordítjuk, .
- A tészta tetejét megkenjük a tojások sárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot.
- Meleg helyen még további 40 percet kelesztjük.
- 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5319
- Feltöltés dátuma: 2013. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
A Zöldséges pillangók és a Sajttal szórt pizzás kalász házasításából született ez a finomság. Maradék sonkából, sajtból, zöldségekből, ami a hűtőben épp volt. Természetesen a töltelék ízlés szerint változtatható. Készíthető egy könnyű kis leveske után második fogásként vagy egyszerűen csak uzsonnára, tízóraira. Nagyon laktató és finom is.