r
Nosalty Logó

Sonkás - sajtos tekercs - Vadrózsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hencsibaba
Sonkás - sajtos tekercs - Vadrózsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 9258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 273 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.1 g

Zsír

  • Összesen
    468.2 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18170.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    538 mg
  • Kálcium
    2989 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    467 mg
  • Foszfor
    3344 mg
  • Nátrium
    10767 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    942.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2583 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    161 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    748 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 9258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejben pici cukoral megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.
  2. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát vékony kockára vágjuk, és kevés olajon megsütjük. A krinolint is vékony, apró kockákra vágjuk, 1-2 perce rádobjuk a sonkára, ízlés szerint megszórjuk borssal.
  3. Ha készen van kiszedjük, és a visszamaradt zsíradékban megolvasztjuk a margarint, belereszeljük a fokhagymát. A lilahagymát vékonyra szeljük.
  4. Ha megkelt a tészta 4 részre osztjuk, vékony téglalappá nyújtjuk, megkenjük a margarinos fokhagymával, megszórjuk sonkával, lilahagymával, sajtot reszelünk rá, és összetekerjük.
  5. Trapéz alakúra vágjuk, tepsibe rakjuk. Letakarva kelesztjük még fél óráig. Megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11122
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás - sajtos tekercs - Vadrózsa
Hencsibaba 17 recept

Forrás: Andi konyhája. Szendvics helyett is megállja a helyét, laktató.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...