Sonkás rácsos
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sonkás sütihez
-
67g finomliszt243 kcal
-
5 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
42g tej23 kcal
-
83g sonka115 kcal
-
153g újhagyma29 kcal
-
10g bazsalikom2 kcal
-
21g mozzarella62 kcal
-
33g krémsajt83 kcal
-
25g crème fraîche89 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
724
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sonkás sütihez
-
400g finomliszt1456 kcal
-
29 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
250g tej140 kcal
-
500g sonka690 kcal
-
920g újhagyma177 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
125g mozzarella374 kcal
-
200g krémsajt500 kcal
-
150g crème fraîche536 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
4355
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
A sonkás sütihez
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
9.3g tej5 kcal
-
18.6g sonka26 kcal
-
34.2g újhagyma7 kcal
-
2.2g bazsalikom1 kcal
-
4.6g mozzarella14 kcal
-
7.4g krémsajt19 kcal
-
5.6g crème fraîche20 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.7g tojássárgája2 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
163
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1607.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 113.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 235 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 883 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1660 micro
Összesen
724
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.8 g
Zsír
-
Összesen 204.1 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9646.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1524 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 1275 mg
-
Nátrium 6364 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 388.5 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 679.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 830 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 1411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 751 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 5297 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9961 micro
Összesen
4355
kcal
- 14% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 25.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A sonkás sütihez
-
400 g finomliszt
-
1 tasak instant élesztő
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál koriander
-
2.5 dl tej
-
10 közepes db újhagyma
-
1 csokor bazsalikom
-
125 g mozzarella
-
200 g krémsajt
-
150 g crème fraîche
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db tojássárgája
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A sonkás sütihez
- A lisztet elkeverjük az élesztővel, kb. 1 tk sóval, a korianderrel. Hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
- A sonkát 6 szelet kivételével csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot apróra daraboljuk. Mozzarellát apró kockákra vágjuk.
- A krémsajtot elkeverjük a creme fraiche-sel, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, mozzarellát, hagymát, sonkát és bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük.
- A tésztának a 2/3-át kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, az oldalain kicsit felhúzzuk, villával megszurkáljuk.
- A megmaradt sonkát ráhelyezzük a tésztára, a sajtkrémet rákenjük.
- A maradék tésztát vékony, hosszú rudakká sodorjuk, és rácsformában a tésztára helyezzük, a széleken enyhén odanyomjuk. Az egészet 20 percig kelesztjük.
- A rácsot és a széleket bekenjük az elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x3
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 222
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 18214
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom sós sütemény.