r
Nosalty Logó

Sonkás rácsos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Sonkás rácsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 724 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4355 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1660 micro
Összesen 724 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9646.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    6364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5297 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9961 micro
Összesen 4355 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A sonkás sütihez

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, kb. 1 tk sóval, a korianderrel. Hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
  2. A sonkát 6 szelet kivételével csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot apróra daraboljuk. Mozzarellát apró kockákra vágjuk.
  3. A krémsajtot elkeverjük a creme fraiche-sel, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, mozzarellát, hagymát, sonkát és bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztának a 2/3-át kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, az oldalain kicsit felhúzzuk, villával megszurkáljuk.
  5. A megmaradt sonkát ráhelyezzük a tésztára, a sajtkrémet rákenjük.
  6. A maradék tésztát vékony, hosszú rudakká sodorjuk, és rácsformában a tésztára helyezzük, a széleken enyhén odanyomjuk. Az egészet 20 percig kelesztjük.
  7. A rácsot és a széleket bekenjük az elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18214
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom sós sütemény.

Hozzávalók

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...