r
Nosalty Logó

Sonkás-gombás pizza Bogártól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bogár
Sonkás-gombás pizza Bogártól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2417.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 789 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9669.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    6104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 3152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2300 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos vízben összekeverjük az élesztőt a cukorral, és várunk amíg felfut.
  2. Egy nagyobb méretű edényben a tojást összekeverjük a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és hozzátesszük a liszt 3/4-ét.
  3. A masszát összekavarjuk és gyúrni kezdjük, adagolva hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, de vigyázzunk, hogy a végén a tészta ne ragadjon, és ne legyen se túl száraz.
  4. A tésztát tegyük félre a melegbe, és hagyjuk nőni legalább 1,5 órát.
  5. Eközben felvághatjuk a sonkát (kívánság szerint kisebb, vagy nagyobb kockákra), és előkészíthetjük a sajtot.
  6. A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket és alaposan összekeverjük. (Ha van lehetőség arra, hogy házi darabos paradicsomszószt üzleti koncentrálttal vegyítsük össze, akkor egy sokkal eredetibb ízet adhatunk készítményünknek. Mértékben egy-egy fél bögrével tegyünk hozzá.)
  7. Miután a tészta megnőtt nyújtsuk ki jó vékonyra, és helyezzük kiolajozott tepsibe. (Ha elég vékonyra nyújtjuk, akkor kb. két tepsire is kijutja.)
  8. A lapokat kenjük meg paradicsomszósszal és tegyük rá a sonkát, a gombát, a csípős paprikát, majd reszeljünk rá sajtot. (A sajtból vághatunk vékony szeleteket is.)
  9. Helyezzük előmelegített sütőbe, és süssük meg időnként megvizsgálva az alját, hogy épp barnás legyen, és ne égjen oda.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14114
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás-gombás pizza Bogártól
Bogár 4 recept

Anyumtól származik az ötlet, hisz régen egyik barátnője pizzával kínálta meg, amikor vendégségbe fogadta. Azóta ő egyszer próbálta meg elkészíteni, de nem sikerült kellőképpen, és így én is véghez kellett vigyem a kísérletet. Legelőször úgy csináltam ahogy ők, nem mondhatom, hogy nem lett finom, de másodjára, illetve harmadjára már tettem a recepthez újabb hozzávalókat, amíg kitapasztaltam, hogy ez így egyszerű és nagyszerű, és persze mindenki a családból úgy véli, hogy amikor ezt a pizzát sütöm, akkor az ünnepi ebéd.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...