Sonkás-gombás pizza Bogártól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bogár
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
6g élesztő7 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g só0 kcal
-
18 kcal
-
25g víz0 kcal
-
18 kcal
A feltéthez
-
50g sonka69 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
63g paradicsomszósz15 kcal
-
3 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
789
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
25g élesztő26 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g víz0 kcal
-
71 kcal
A feltéthez
-
200g sonka276 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
250g paradicsomszósz60 kcal
-
12 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3152
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
1.7g élesztő2 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
33.1g finomliszt121 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
6.6g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
A feltéthez
-
13.2g sonka18 kcal
-
13.2g sajt47 kcal
-
6.6g gomba1 kcal
-
16.6g paradicsomszósz4 kcal
-
3.6g hegyes erős paprika1 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
210
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2417.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 368 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 1526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 165.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8684 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
789
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152.2 g
Zsír
-
Összesen 91.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 426 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9669.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1471 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 1606 mg
-
Nátrium 6104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 663.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 771 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 439 micro
-
Kolin: 278 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 797 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
3152
kcal
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 640.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 404 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2300 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
210
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 g élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
50 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
1 kk só
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 dl víz
A feltéthez
-
20 dkg sonka
-
10 dkg gomba
-
2.5 dl paradicsomszósz
-
1 kk oregánó
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl langyos vízben összekeverjük az élesztőt a cukorral, és várunk amíg felfut.
- Egy nagyobb méretű edényben a tojást összekeverjük a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és hozzátesszük a liszt 3/4-ét.
- A masszát összekavarjuk és gyúrni kezdjük, adagolva hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, de vigyázzunk, hogy a végén a tészta ne ragadjon, és ne legyen se túl száraz.
- A tésztát tegyük félre a melegbe, és hagyjuk nőni legalább 1,5 órát.
- Eközben felvághatjuk a sonkát (kívánság szerint kisebb, vagy nagyobb kockákra), és előkészíthetjük a sajtot.
- A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket és alaposan összekeverjük. (Ha van lehetőség arra, hogy házi darabos paradicsomszószt üzleti koncentrálttal vegyítsük össze, akkor egy sokkal eredetibb ízet adhatunk készítményünknek. Mértékben egy-egy fél bögrével tegyünk hozzá.)
- Miután a tészta megnőtt nyújtsuk ki jó vékonyra, és helyezzük kiolajozott tepsibe. (Ha elég vékonyra nyújtjuk, akkor kb. két tepsire is kijutja.)
- A lapokat kenjük meg paradicsomszósszal és tegyük rá a sonkát, a gombát, a csípős paprikát, majd reszeljünk rá sajtot. (A sajtból vághatunk vékony szeleteket is.)
- Helyezzük előmelegített sütőbe, és süssük meg időnként megvizsgálva az alját, hogy épp barnás legyen, és ne égjen oda.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14114
- Feltöltés dátuma: 2012. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Bogár
4 recept
Anyumtól származik az ötlet, hisz régen egyik barátnője pizzával kínálta meg, amikor vendégségbe fogadta. Azóta ő egyszer próbálta meg elkészíteni, de nem sikerült kellőképpen, és így én is véghez kellett vigyem a kísérletet. Legelőször úgy csináltam ahogy ők, nem mondhatom, hogy nem lett finom, de másodjára, illetve harmadjára már tettem a recepthez újabb hozzávalókat, amíg kitapasztaltam, hogy ez így egyszerű és nagyszerű, és persze mindenki a családból úgy véli, hogy amikor ezt a pizzát sütöm, akkor az ünnepi ebéd.