r
Nosalty Logó

Sonkakabátban sült tejszínes csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rara
Sonkakabátban sült tejszínes csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Összesen 2382 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Összesen 9521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Összesen 177 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5113.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    1881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    762 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 2382 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    520.8 g

Zsír

  • Összesen
    513.7 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    2397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20454.3 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    550 mg
  • Kálcium
    6217 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    5506 mg
  • Nátrium
    7525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1957.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3509 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    328 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    634 micro
  • Kolin:
    1505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3047 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5400 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4350 micro
Összesen 9521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelleket megmossuk, felkockázzuk. Egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt, tejszínt, fűszereket. Jól összekeverjük.
  2. Egy őzgerincformát kivajazunk, kibélelünk csirkemellel. Egy evőkanál segítségével ráhalmozzuk a csirkemell egyik felét. Erre tesszük a mozzarella és a trappista sajtot. Majd a csirkemell másik felét. Ennek tetejére ismét sonkát teszünk.
  3. Alufólia alatt 30 percig sütjük (célszerű a forma alá is fóliát tenni, hogy ne égjen a tepsire vagy a sütő aljára a kifolyt tejszín), majd fólia nélkül még 20-25 percet.
  4. A palacsintához a lisztet, tejet, tojásokat, olajat, szódabikarbónát, és a fűszereket összekeverjük. Szokásosnál picit vastagabb palacsintát sütünk. Ha kész megkenjük sajtkrémmel, jöhet a jól megmosott salátalevél, sonka majd a sajtok. És szépen feltekerjük.
  5. Az öntethez a tejfölt a tejszínt és a fűszereket alaposan összekeverjük.
  6. A képen látható módon tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4347
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom legyen, laktató és mutatós. "Csak" ennyi volt a kishúgom kívánsága :)... és én ezt készítettem neki.

Hozzávalók

A húshoz

A palacsintához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...