Somlói szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Lapok
-
55g tojás69 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
6g dió41 kcal
-
1 kcal
Krém
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
64 kcal
-
100g tej56 kcal
-
1 kcal
-
13g dió82 kcal
-
10 kcal
-
13g mazsola37 kcal
Locsolás
Díszítés
-
19g csokoládé102 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
Összesen
921
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Lapok
-
440g tojás554 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g dió327 kcal
-
9 kcal
Krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
800g tej448 kcal
-
9 kcal
-
100g dió654 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g mazsola299 kcal
Locsolás
Díszítés
-
150g csokoládé819 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
7373
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
Lapok
-
14.7g tojás19 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
6.7g cukor26 kcal
-
1.7g dió11 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
Krém
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.5g vaníliás pudingpor17 kcal
-
26.8g tej15 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
3.3g dió22 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.3g mazsola10 kcal
Locsolás
Díszítés
-
5g csokoládé27 kcal
-
16.7g habtejszín49 kcal
Összesen
247
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 47.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 359 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 162 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 89.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 286 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 365 micro
Összesen
921
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.2 g
Zsír
-
Összesen 378.7 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 2875 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6909.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 2030 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 665 mg
-
Foszfor 2602 mg
-
Nátrium 1294 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 848.5 g
-
Cukor 514 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 712.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2324 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 607 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 525 micro
-
Kolin: 1970 mg
-
Retinol - A vitamin: 2286 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 427 micro
-
β-crypt 63 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2922 micro
Összesen
7373
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 231.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
247
kcal
Hozzávalók
Lapok
-
8 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg cukor
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
8 dl tej
-
1 csapott ek cukrozatlan kakaópor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg mazsola
Locsolás
-
1 dl tej
Díszítés
-
15 dkg csokoládé
-
5 dl habtejszín
Elkészítés
Lapok
- A tojásokat a cukorral jó habosra verjük elektromos habverővel, úgy jó 8-10 percig. Utána hozzákeverjük a fakanállal a lisztet.
- A tészta masszát megmérjük mérlegen, és 3 részre osztjuk. Az egyik részhez keverjük a kakaóport, a másodikhoz a darált diót, a harmadikhoz már nem keverünk semmit:-)
- Külön-külön sütjük meg 23×34 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben.
Krém
- A tojássárgákat a cukorral, pudingporral vaníliás cukorral, kevés tejjel simára keverjük, majd a megmaradt tejjel összekeverve felfőzzük sűrűre. Tűzről levéve 3 részre osztjuk.
- Az elsőt ízesítjük vaníliás cukorral, a második krémet kakaóval és fele mazsolával, a 3. krémet összekeverjük a maradék mazsolával és a dióval.
Locsolás
- A vaníliás piskótát tesszük alulra egy tepsibe, meglocsoljuk a tej és a rum aroma keverékével, rákenjük a vaníliás krémet, következik a kakaós lap, ezt is meglocsoljuk a rumos tejjel, majd rákenjük a kakaós krémet.
- Rátesszük a diós lapot, ezt is meglocsoljuk, és rásimítjuk a diós krémet. Alufóliával lefedjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Másnap szeleteljük, a felvert tejszínhabbal és olvasztott csokoládéval tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23×34
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 14986
- Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Augusztus 20-ra sütöttem, búcsú volt nálunk. Többször készítettem, egy kicsit változtattam a recepten. Nagyon-nagyon finom lett.