Somlói kocka, ahogy Mara készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csokis és diós piskótához
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8g dió55 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
1g víz0 kcal
-
24 kcal
-
8 kcal
Sárga krémhez
A cukorszirup készítése
Csokiöntethez
-
67g tej37 kcal
-
17g dió109 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
8 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
4g pudingpor14 kcal
-
0g rum0 kcal
-
24 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
1001
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csokis és diós piskótához
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g dió327 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
8g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
46 kcal
Sárga krémhez
-
600g tej336 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
171 kcal
-
30g cukor116 kcal
A cukorszirup készítése
Csokiöntethez
-
400g tej224 kcal
-
100g dió654 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
46 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
23g pudingpor86 kcal
-
0g rum0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
Összesen
5997
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
A csokis és diós piskótához
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
1.7g dió11 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Sárga krémhez
-
20.6g tej12 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
7.6g tojás10 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1g cukor4 kcal
A cukorszirup készítése
Csokiöntethez
-
13.7g tej8 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
1.7g mazsola5 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
3.4g étcsokoládé19 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.8g pudingpor3 kcal
-
0g rum0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
10.3g habtejszín30 kcal
Összesen
207
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 395 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 482 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 133.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 418 micro
Összesen
1001
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.4 g
Zsír
-
Összesen 326.2 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 2141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8051.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 2367 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 2894 mg
-
Nátrium 1830 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 647.1 g
-
Cukor 465 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 799.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1615 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 466 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 421 micro
-
Kolin: 1550 mg
-
Retinol - A vitamin: 1596 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2508 micro
Összesen
5997
kcal
- 8% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
207
kcal
Hozzávalók
A csokis és diós piskótához
-
4 dkg cukor
-
6 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Sárga krémhez
-
6 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
A cukorszirup készítése
Csokiöntethez
-
4 dl tej
-
5 dkg mazsola
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 ek finomliszt
-
0.5 tasak pudingpor
-
2 ek napraforgó olaj
-
300 ml habtejszín
Elkészítés
A csokis és diós piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral.
- A két masszát összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
- A dióshoz 5 dkg diót adunk, a csokishoz pedig a kakaóport.
- Sütőpapíros, 22 x 32 cm-es sütőlapon egyenként megsütjük. Amikor kihűltek a lapok, összetöltjük.
Sárga krémhez
- A tejet felforraljuk, a többi hozzávalót kikeverjük, amikor a tej felforrt, először kanalanként adjuk hozzá a forró tejet, állandó keverés mellett. Utána lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Az edényt gőz fölé tesszük, és állandó keverés mellett besűrítjük..
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a besűrűsödött krémmel összekeverjük.
A cukorszirup készítése
- A cukorszirup hozzávalóit felforraljuk, majd pár perc alatt kihűtjük.
Csokiöntethez
- Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk, és a végén adjuk hozzá az olajat.
- A tejszínhabot felverjük.
- Alulra tesszük a diós lapot, amit meglocsolunk a rumos sziruppal. Erre tesszük a krém felét, amit elsimítás után darált dióval megszórunk. Erre tesszük a csokis lapot, szirupot, krémet, diót, és végül a piskótalapot.
- A tésztát kockákra vágjuk, a tetejére úgy tesszük a csokiöntetet, hogy a tésztán kicsit folyjon le.
- Tejszínhabrózsákkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 6949
- Feltöltés dátuma: 2013. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Annyira finom volt, hogy minden alkalomra, születés és névnapra el kell készítenem.