r
Nosalty Logó

Somlói kocka, ahogy Mara készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Somlói kocka, ahogy Mara készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Összesen 1001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Összesen 5997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 1001 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    2141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8051.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2367 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    1830 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    799.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    466 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    1550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1596 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2508 micro
Összesen 5997 kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Elkészítés

A csokis és diós piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját 1 kanál cukorral, olajjal, vízzel kikeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék cukorral.
  2. A két masszát összekeverjük, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  3. A dióshoz 5 dkg diót adunk, a csokishoz pedig a kakaóport.
  4. Sütőpapíros, 22 x 32 cm-es sütőlapon egyenként megsütjük. Amikor kihűltek a lapok, összetöltjük.

Sárga krémhez

  1. A tejet felforraljuk, a többi hozzávalót kikeverjük, amikor a tej felforrt, először kanalanként adjuk hozzá a forró tejet, állandó keverés mellett. Utána lassan hozzákeverjük a többi tejet is. Az edényt gőz fölé tesszük, és állandó keverés mellett besűrítjük..
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a besűrűsödött krémmel összekeverjük.

A cukorszirup készítése

  1. A cukorszirup hozzávalóit felforraljuk, majd pár perc alatt kihűtjük.

Csokiöntethez

  1. Az olaj kivételével a hozzávalókat gőz felett felolvasztjuk, és a végén adjuk hozzá az olajat.
  2. A tejszínhabot felverjük.
  3. Alulra tesszük a diós lapot, amit meglocsolunk a rumos sziruppal. Erre tesszük a krém felét, amit elsimítás után darált dióval megszórunk. Erre tesszük a csokis lapot, szirupot, krémet, diót, és végül a piskótalapot.
  4. A tésztát kockákra vágjuk, a tetejére úgy tesszük a csokiöntetet, hogy a tésztán kicsit folyjon le.
  5. Tejszínhabrózsákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6930
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira finom volt, hogy minden alkalomra, születés és névnapra el kell készítenem.

Hozzávalók

A csokis és diós piskótához

Sárga krémhez

A cukorszirup készítése

Csokiöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...