Somlói galuska torta 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
6g porcukor22 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
4g tej2 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
11 kcal
A töltelékhez
-
6g tojássárgája19 kcal
-
6 kcal
-
4 kcal
-
60g tej34 kcal
-
10g mazsola30 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
10g habtejszín29 kcal
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
10g dió65 kcal
Összesen
430
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
56g porcukor217 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
40g tej22 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
114 kcal
A töltelékhez
-
60g tojássárgája193 kcal
-
57 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
600g tej336 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
4309
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
23g tojás29 kcal
-
2.9g porcukor11 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.6g cukrozatlan kakaópor6 kcal
A töltelékhez
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
31.3g tej18 kcal
-
5.2g mazsola16 kcal
-
1g rumaroma0 kcal
A díszítéshez
-
5.2g habtejszín15 kcal
-
10.4g étcsokoládé57 kcal
-
5.2g dió34 kcal
Összesen
225
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 113 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
430
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 130 g
Zsír
-
Összesen 232.5 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 61 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 2218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7504.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1890 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 821 mg
-
Foszfor 3011 mg
-
Nátrium 1497 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 450.5 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 428.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1132 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 471 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 424 micro
-
Kolin: 1715 mg
-
Retinol - A vitamin: 1116 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 57 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2716 micro
Összesen
4309
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál finomliszt
-
4 ek tej
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
-
3 db tojássárgája
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
6 dl tej
-
10 dkg mazsola
-
20 ml rumaroma
A díszítéshez
-
1 dl habtejszín
-
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A piskótához
- Két egyforma tortaformát kivajazunk és kilisztezünk.
- A 8tojásfehérjét kemény habbá verjük, és fokozatosan hozzákeverjük a porcukrot. A 8 tojássárgáját fehéredésig keverjük a 4 ek tejjel, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
- A fehérjehabot óvatosan a krémhez forgatjuk, és a felét az egyik tortaformába töltjük. A tészta másik feléhez hozzákeverünk 5 ek kakaóport és a másik tortaformába öntjük.
- Előmelegített sütőben készre sütjük a két tortát, és amint kihűltek mindkettőt kétfelé szeljük.
- A krémhez a 3 tojássárgát, a vaníliás cukorral krémesre verjük, és a 6 dl tejjel fokozatosan, kis lángon besűrítjük, majd a keményítővel pudingosra főzzük.
- Az egyik kakaós tortalapot megszórjuk rumba áztatott mazsolával, és megkenjük a vaníliás krémmel. Ráhelyezünk egy fehér tortalapot, és folytatjuk a szórást-kenést.
- Az utolsó lapot vékonyan megkenjük krémmel,leöntjük a felolvasztott étcsokival,megszórjuk a darált dióval, és tejszínhabbal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 34196
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 17.
Ajánló
Külön kínálhatunk hozzá csokimártást vagy friss tejszínhabot. Ha gyerekek is esznek belőle, aromát használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagymamám 84. születésnapjára jött össze a család és egy különleges, de mindenki számára kedvelt tortával szerettem volna meglepni őket. A somlói galuskát nálunk mindenki kedveli, és torta formájában szép látvány is volt.