r
Nosalty Logó

Somlói galuska torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Somlói galuska torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sima piskóta tortalaphoz

A diós piskóta tortalaphoz

A kakaós piskóta tortalaphoz

A vaníliás krémhez

A rumos sziruphoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

863
Kalória
18.7g
Fehérje
122g
Szénhidrátok
30.1g
Zsír
134.2g
Víz
394.6g
Koleszterin
5g
Rost
91.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sima piskóta tortalaphoz

A diós piskóta tortalaphoz

A kakaós piskóta tortalaphoz

A vaníliás krémhez

A rumos sziruphoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sima piskóta tortalaphoz

A diós piskóta tortalaphoz

A kakaós piskóta tortalaphoz

A vaníliás krémhez

A rumos sziruphoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 6897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A sima piskóta tortalaphoz

A diós piskóta tortalaphoz

A kakaós piskóta tortalaphoz

A vaníliás krémhez

A rumos sziruphoz

A csokiöntethez

Az összeállításhoz és a tálaláshoz

Összesen 212 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 863 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    240.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    3156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6469.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    1646 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    975.8 g
  • Cukor
    735 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1073.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    665 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    2359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3612 micro
Összesen 6897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 212 kcal

Elkészítés

A sima piskóta tortalaphoz

  1. A tortalapok elkészítése: a tojásfehérjét habbá verjük, majd mixerrel fokozatosan belekeverjük a cukrot ésa tojássárgáját. A lisztet már mixer nélkül, óvatosan keverjük el (a diósnál a diót, a kakaósnál pedig a kakaót is). Egyenként sütőpapírral bélelt formába tesszük, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
  2. Vaníliás krém elkészítése: a tejet felforraljuk, majd beletesszük a vanília aromát. Külön edényben összedolgozzuk a tojásságráját a cukorral és a liszttel, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Végül gőz fölött 4-5 perc alatt sűrű krémmé főzzük.
  3. Szirup elkészítése: a vizet és a cukrot összeforraljuk, majd beletesszük a reszelt citromhéjat, és még pár percig forraljuk. Tűzről levéve beltesszük a mazsolát is, és ha kihűlt, a rumot is.
  4. Csokiöntet elkészítése: a hozzávalókat összefőzzük, és hagyjuk visszahűlni.
  5. Összeállítása: a tortaforma aljára a kakaós tésztalap kerül. Erre öntünk egy kis rumos szirupot, rászórjuk a vagdalt vagy darált diót, majd rákenjük a vaníliás krém egy részét. Erre kerül a diós tészta, itt ugyanígy rétegezünk, majd a sima piskóta lap tetejére is kerül a rumos szirupból és vaníliás krémből (a dióból már nem). A vaníliás krém utolsó részével a torta oldalát fedjük be. Legvégül a torta tetejét megszórjuk egy kis kakaóporral, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
  6. Tálalás: a tortaszeleteket tejszínhabbal és a csokiöntettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Férjem egyik kedvenc desszertje a somlói galuska, amit most születésnapi tortaként készítettem el neki. Bár az elkészítése elég időigényes, a végeredmény és az általa kiváltott hatásért már megérte belevágni. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Eperkrémes piskótatekercs

Nem tudunk betelni a piskótatekercsekkel, ezúttal ráadásul csodálatos színű eperkrémmel kentük meg! Az epres töltelék mascarponétól krémes, fehércsokoládétól édes, ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!