r
Nosalty Logó

Somlói galuska Nikóta konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Somlói galuska Nikóta konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Összesen 8012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Összesen 214 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.7 g

Zsír

  • Összesen
    277.5 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1872 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10611.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    3240 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    819 mg
  • Foszfor
    3687 mg
  • Nátrium
    2488 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1200.4 g
  • Cukor
    762 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    611.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    1518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 8012 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A lapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
  2. A masszát elosztjuk háromfelé. Az egyikbe óvatosan belekeverjük a kakaóport, a másikba a diót. A harmadikat így megsütjük.
  3. Sütőpapiros tepsin elkenjük, és megsütjük 180 fokon légkeveréses sütőben 10 perc alatt.
  4. A sziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük az aromát is.
  5. A krémhez a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, közbenkevés tejjel a lisztet, a pudingport, a tojássárgát kikeverjük. A többi tejet a cukorral a vaníliáscukorral felforraljuk, és sűrűre főzzük benne a pudingporos keveréket. Forrón a fehérjehabhoz keverjük, az így készült krémet melegen töltjük a lapok közé.
  6. Az egyik lapot meglocsoljuk sziruppal, megszórjuk dióval, erre krémet kenünk, a következő lapot is így töltjük. A harmadik lapot a maradék sziruppal meglocsoljuk, rászórjuk a maradék diót, rákenjük az összes krémet, és a tetejét meghintjük kakaóporral. Ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük3-4 órára.
  7. Öntethez mindent állandó kevergetés mellet felforralunk.
  8. Az összetöltött somlóit kisebb darabokra vágjuk, kis tányérokra tesszük, és felvert tejszínhabbal és csokiöntettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7907
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 15.

Ajánló

Én mindig másnap tálalom, mert jól átjárja a lapokat a rumos íz, így a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Somlói galuska Nikóta konyhájából
Nikóka 172 recept

Nagyon ritkán, inkább csak ünnepek alkalmával készítem el.

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A sziruphoz

Az öntethez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...