Somlói galuska Nikóta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lapokhoz
-
28g tojás35 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
31 kcal
-
17g tej9 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
4g dió27 kcal
A krémhez
-
18g tojás23 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
3 kcal
-
29 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
83g tej47 kcal
A sziruphoz
Az öntethez
-
17g tortabevonó91 kcal
-
25g tej14 kcal
-
6g cukor23 kcal
Továbbá
-
4 kcal
-
5g dió33 kcal
-
4g habtejszín12 kcal
Összesen
669
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lapokhoz
-
330g tojás415 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g tej112 kcal
-
360g finomliszt1310 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
50g dió327 kcal
A krémhez
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
343 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1000g tej560 kcal
A sziruphoz
Az öntethez
-
200g tortabevonó1092 kcal
-
300g tej168 kcal
-
70g cukor271 kcal
Továbbá
-
46 kcal
-
60g dió392 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
8012
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A lapokhoz
-
8.8g tojás11 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
5.4g tej3 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.3g dió9 kcal
A krémhez
-
5.9g tojás7 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
26.8g tej15 kcal
A sziruphoz
Az öntethez
-
5.4g tortabevonó29 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
Továbbá
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.6g dió11 kcal
-
1.3g habtejszín4 kcal
Összesen
214
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 156 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 884.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
669
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 180.7 g
Zsír
-
Összesen 277.5 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 81 g
-
Koleszterin 1872 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10611.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 301 mg
-
Kálcium 3240 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 819 mg
-
Foszfor 3687 mg
-
Nátrium 2488 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1200.4 g
-
Cukor 762 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 611.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 919 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 408 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 1518 mg
-
Retinol - A vitamin: 911 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2590 micro
Összesen
8012
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
A lapokhoz
-
6 db tojás
-
30 dkg cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
36 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
4 db tojás
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
2 dkg finomliszt
-
1 l tej
A sziruphoz
Az öntethez
-
20 dkg tortabevonó
-
3 dl tej
-
7 dkg cukor
Továbbá
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
A lapokhoz
- A lapokhoz a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
- A masszát elosztjuk háromfelé. Az egyikbe óvatosan belekeverjük a kakaóport, a másikba a diót. A harmadikat így megsütjük.
- Sütőpapiros tepsin elkenjük, és megsütjük 180 fokon légkeveréses sütőben 10 perc alatt.
- A sziruphoz a cukrot a vízzel felforraljuk, ha langyosra hűlt, hozzáöntjük az aromát is.
- A krémhez a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük, közbenkevés tejjel a lisztet, a pudingport, a tojássárgát kikeverjük. A többi tejet a cukorral a vaníliáscukorral felforraljuk, és sűrűre főzzük benne a pudingporos keveréket. Forrón a fehérjehabhoz keverjük, az így készült krémet melegen töltjük a lapok közé.
- Az egyik lapot meglocsoljuk sziruppal, megszórjuk dióval, erre krémet kenünk, a következő lapot is így töltjük. A harmadik lapot a maradék sziruppal meglocsoljuk, rászórjuk a maradék diót, rákenjük az összes krémet, és a tetejét meghintjük kakaóporral. Ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük3-4 órára.
- Öntethez mindent állandó kevergetés mellet felforralunk.
- Az összetöltött somlóit kisebb darabokra vágjuk, kis tányérokra tesszük, és felvert tejszínhabbal és csokiöntettel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x33
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 7922
- Feltöltés dátuma: 2013. november 15.
Ajánló
Én mindig másnap tálalom, mert jól átjárja a lapokat a rumos íz, így a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Nagyon ritkán, inkább csak ünnepek alkalmával készítem el.