r
Nosalty Logó

Somlói galuska Kiss Móni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Somlói galuska Kiss Móni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Összesen 8590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 717 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    227.1 g

Zsír

  • Összesen
    380.5 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    3347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16738.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    5527 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    822 mg
  • Foszfor
    5532 mg
  • Nátrium
    4436 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1037.2 g
  • Cukor
    707 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    681 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    2458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2470 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4022 micro
Összesen 8590 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Elkészítés

A sima piskótához

  1. A piskótákat elkészítjük. A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral alaposan, jó habosra kikeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájás masszához hozzákanalazzuk az előzőleg összekevert lisztet és sütőport, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Szépen összedolgozzuk, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Ugyanígy elkészítjük a kakaós piskótát.
  6. Míg sül, megcsináljuk a krémet. A tejet (kicsit félreteszünk belőle) feltesszük forrni, közben a tojást kikeverjük a cukorral és vajjal, majd hozzáadjuk a tejhez.
  7. A félretett tejjel kikeverjük a pudingot, majd amikor forr, akkor hozzáadjuk és addig hagyjuk és kevergetjük a tűzön, míg krémes állagú nem lesz.
  8. A csokit a vajjal és tejjel felolvasszuk.
  9. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  10. Ha minden megvan, akkor fogunk egy nagy tálat és a sima piskóta felét széttépkedve lerakjuk alulra, rácsurgatunk a csokiszószból, majd jön a mazsola és a vaníliás krém, majd a kakaós piskóta felét tépkedjük és csokiszósz, mazsola és vaníliás krém, egész addig, amíg el nem fogy.
  11. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy jól összeálljon. Másnap tálkákba téve tejszínhabbal, tortadarával díszítjük. (És ha maradt a csokiszószból, akkor még azzal is jól meg lehet még egyszer locsolni!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9455
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Testvéremék jöttek hozzánk, gondoltam nem a szokásos kedvenc sütijét csinálom neki, de olyan jó gondolat volt, mert ez nagyon nagyon bejött neki!

Hozzávalók

A sima piskótához

A kakaós piskótához

A vaníliás krémhez

A csokiszószhoz és az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...