Chilis-majorannás sertésszűzérme gombás rizottóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
gombás rizottó
-
13g olívaolaj111 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g rizottó rizs179 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
175g alaplé12 kcal
-
113g gomba24 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
29 kcal
-
0g oregánó0 kcal
sertésszűz
Összesen
721
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
gombás rizottó
-
50g olívaolaj442 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g rizottó rizs716 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
700g alaplé49 kcal
-
450g gomba96 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
0g oregánó0 kcal
sertésszűz
Összesen
2890
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
gombás rizottó
-
1.7g olívaolaj15 kcal
-
5.7g lilahagyma2 kcal
-
12.3g újhagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.7g rizottó rizs24 kcal
-
8.4g fehérbor7 kcal
-
23.5g alaplé2 kcal
-
15.1g gomba3 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
sertésszűz
Összesen
97
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.7 g
Zsír
-
Összesen 33.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1636.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 371 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 523 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 943 micro
Összesen
721
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.7 g
Zsír
-
Összesen 133.1 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6547.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 236 mg
-
Kálcium 720 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 2243 mg
-
Nátrium 2961 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 220.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1483.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 85 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 731 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 784 micro
-
Kolin: 535 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2091 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3773 micro
Összesen
2890
kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 219.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
gombás rizottó
-
50 ml olívaolaj
-
1 nagy fej lilahagyma
-
4 db újhagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 bögre rizottó rizs
-
7 dl alaplé
-
45 dkg gomba
-
2 ek vaj
-
30 g parmezán sajt
-
oregánó ízlés szerint
sertésszűz
Elkészítés
gombás rizottó
- Egy nagy, peremes serpenyőben olívaolajat melegítünk, rádobjuk az aprított lila-, új- és fokhagymát, sózzuk-borsozzuk, és üvegesre pároljuk.
- Amikor már picit karamellizálódott is a hagymahármas, hozzáadjuk a rizst (véletlenül se mossuk meg). Picit átforgatjuk így szárazon, hozzáadunk ízlés szerint fűszert (pl. oregánót, kakukkfüvet), majd megitatjuk annyi fehérborral, amennyi éppen ellepi.
- Közepes lángon, időnként megkeverve addig főzzük, míg minden bort magába szívott a rizs. Ezt a fázist megismételjük még egyszer, vagy annyiszor, amíg a bor elfogy.
- Amikor a borral megvagyunk, alaplére váltunk, és ezzel folytatjuk a felöntjük-ellepi-elfőzzük sormintát, egészen addig, amíg teljesen puhára fő a rizs.
- Miközben a rizs fő, a gombát felszeleteljük és némi zsiradékon lepirítjuk. Sóval-borssal ízesítjük, majd amikor már puha a rizs, hozzáforgatjuk a rizottóhoz.
- A kész rizottót reszelt parmezánnal ízesítjük, és hozzáadunk kevés vajat is, hogy igazán krémes legyen.
sertésszűz
- A sertésszüzet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukon.
- Egy serpenyőben (jó a gomba pirításához használt) olaj és vaj keverékén megfuttatjuk a majorannát, az aprított chilit és újhagymát, majd a serpenyőbe tesszük a szűzérméket, és mindkét oldalukon megsütjük (1-1 perc elég ennél a vastagságnál).
- A szűzérméket azon melegében tálaljuk a rizottó mellé.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 310
- Feltöltés dátuma: 2023. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1494 recept
Polgár Gáspár majorannás-chilis szűzérméket és krémes gombás rizottót készített a Showszóró döntőjében, ami annak ellenére is remekül sikerült, hogy Gáspár alapjáraton nem fogyaszt húst.