Sertésgulyás Szabitól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
15g kápia paprika3 kcal
-
1 kcal
-
23g paradicsom4 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
123 kcal
-
19g kenyérszalonna131 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
188g sertéslapocka443 kcal
-
188g burgonya108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g gulyáskrém1 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
896
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
12 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
150g kenyérszalonna1046 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
1500g sertéslapocka3540 kcal
-
1500g burgonya866 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
7184
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1.9g sárgarépa1 kcal
-
2.1g fehérrépa1 kcal
-
1.2g tv-paprika0 kcal
-
1.4g kápia paprika0 kcal
-
0.6g hegyes erős paprika0 kcal
-
2.1g paradicsom0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.8g kolozsvári szalonna12 kcal
-
1.8g kenyérszalonna12 kcal
-
0.4g sertészsír3 kcal
-
17.6g sertéslapocka42 kcal
-
17.6g burgonya10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g gulyáskrém0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0.2g leveskocka1 kcal
-
47g víz0 kcal
-
0 kcal
Összesen
83
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 65.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1281.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 852 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 648 micro
-
β-karotin 1809 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 579 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
896
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 308.6 g
Zsír
-
Összesen 526.9 g
-
Telített zsírsav 187 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 1229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10254.4 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 396 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 716 mg
-
Foszfor 3864 mg
-
Nátrium 4476 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 295.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 6816.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1476 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 546 mg
-
D vitamin: 1081 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 14 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 527 micro
-
Kolin: 1119 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 5187 micro
-
β-karotin 14471 micro
-
β-crypt 488 micro
-
Likopin 4633 micro
-
Lut-zea 1031 micro
Összesen
7184
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 120.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 54 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
83
kcal
Hozzávalók
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
1 db tv-paprika
-
1 db kápia paprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
15 dkg kolozsvári szalonna
-
15 dkg kenyérszalonna
-
2 ek sertészsír
-
1.5 kg sertéslapocka
-
1.5 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek gulyáskrém
-
1 ek paprikakrém
-
2 db leveskocka
-
4 l víz
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
- A répákat karikázzuk, a hagymákat, paprikát, paradicsomot és a szalonnát apró kockára, a húst és a krumplit egyforma nagyságúra, olyan 3x3-as kockára vágjuk.
- Bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, ha nem lenne elég, pótoljuk sertészsírral, rádobjuk a vöröshagymát, mikor már majdnem üveges, mehet mellé a fokhagyma is.
- Paprikázzuk óvatosan, hogy meg ne égjen, a bográcsot félre is húzhatjuk addig.
- Mehet bele a paprika és a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3-szor elfövetjük a levét, amit persze vízzel pótolunk.
- Mikor kialakult a szép kis pörkölt alap, rádobjuk a húst, és „fehéredésig” sütjük, majd felöntjük vízzel, hogy bőségesen ellepje.
- Ízlés szerint dobunk bele 2 gulyásleves kockát, 1-1 evőkanál Piros Aranyat és gulyáskrémet.
- Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a répákat, ha már a hús majdnem teljesen puha, mehet bele a krumpli is. Készre főzzük, és forrón tálaljuk friss házi kenyérrel.
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4630
- Feltöltés dátuma: 2015. január 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy zivataros főzés alkalmával készült ez a finom gulyás a szabadban.