r
Nosalty Logó

Sertésborda hentes módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Sertésborda hentes módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1498 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 5983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 205 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5034 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 1498 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.4 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11224 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    391 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2894 mg
  • Nátrium
    7130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    352 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 5983 kcal
  • 17% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    694 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket.
  2. Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára a paradicsompürét.
  3. Szórjuk rá a lisztet, gyorsan keverjük el, majd lassan adjuk hozzá a húsalaplét, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan forraljuk.
  4. A szalonnát, főtt sonkát, és az ecetes uborkát is vágjuk batonokra (ceruza vastagságúra, a tokányoknál szokásos módon), majd adjuk a mártáshoz úgy, hogy először a szalonna, majd a sonka, legvégül pedig az uborka kerüljön bele.
  5. Forraljuk lassan, majd a hússzeleteket tegyük bele, az azokból kifolyt húslével együtt, és pároljuk készre. Ügyeljünk a sózásra, mert a szalonna, és a sonka is meglehetősen sós.
  6. A köretünket is készítsük el: az élesztőt futtassuk fel cukrozott langyos tejben, közben a tojást keverjük el kevés olajjal. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tejet, majd a lisztet. Sózzuk, jól dolgozzuk össze, majd kelesszük jó háromnegyed órát.
  7. A megkelt tésztából vágjunk darabokat, azokból kézzel nyújtsunk kis "hurkákat", melyeket feldarabolva (kb. 2 cm-es darabkák) forró olajban süssünk ki.
  8. Tálaljuk az ételt a megsült fánkokkal, a bordával, tetején a raguval.
  • Receptkönyvben: 267
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 91056
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 15.

Ajánló

A sós fánkok helyett tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy éppen burgonyakrokettel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésborda hentes módra
Kornél 167 recept

Egyik kedvenc magyaros fogásom. Rendkívül egyszerű az elkészítése, mégis különleges, és ízletes.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...