Sertésborda hentes módra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
328 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
75g csemegeuborka18 kcal
-
14 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
100g csontlé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A körethez
-
63g finomliszt228 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
50g tej28 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
Összesen
1498
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
200g sonka276 kcal
-
300g csemegeuborka71 kcal
-
57 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
400g csontlé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A körethez
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
200g tej112 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
8g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
Összesen
5983
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
A húshoz
-
34.5g sertés rövidkaraj57 kcal
-
6.9g kolozsvári szalonna45 kcal
-
6.9g sonka10 kcal
-
10.3g csemegeuborka2 kcal
-
2.4g sűrített paradicsom2 kcal
-
3.4g disznózsír31 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
13.8g csontlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
A körethez
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.9g élesztő1 kcal
-
6.9g tej4 kcal
-
1.5g napraforgó olaj13 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Összesen
205
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 96.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2806 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 723 mg
-
Nátrium 1783 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 221.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5034 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1498
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 312.4 g
Zsír
-
Összesen 385.4 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 1095 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11224 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 391 mg
-
Kálcium 410 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 357 mg
-
Foszfor 2894 mg
-
Nátrium 7130 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.7 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 887.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 352 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 831 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 631 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
5983
kcal
- 17% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 694 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
20 dkg kolozsvári szalonna
-
20 dkg sonka
-
30 dkg csemegeuborka
-
70 g sűrített paradicsom
-
10 dkg disznózsír
-
5 dkg finomliszt
-
só ízlés szerint
A körethez
-
25 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2.5 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
0.8 dkg só
-
1 késhegynyi cukor
Elkészítés
A húshoz
- A bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket.
- Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára a paradicsompürét.
- Szórjuk rá a lisztet, gyorsan keverjük el, majd lassan adjuk hozzá a húsalaplét, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan forraljuk.
- A szalonnát, főtt sonkát, és az ecetes uborkát is vágjuk batonokra (ceruza vastagságúra, a tokányoknál szokásos módon), majd adjuk a mártáshoz úgy, hogy először a szalonna, majd a sonka, legvégül pedig az uborka kerüljön bele.
- Forraljuk lassan, majd a hússzeleteket tegyük bele, az azokból kifolyt húslével együtt, és pároljuk készre. Ügyeljünk a sózásra, mert a szalonna, és a sonka is meglehetősen sós.
- A köretünket is készítsük el: az élesztőt futtassuk fel cukrozott langyos tejben, közben a tojást keverjük el kevés olajjal. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tejet, majd a lisztet. Sózzuk, jól dolgozzuk össze, majd kelesszük jó háromnegyed órát.
- A megkelt tésztából vágjunk darabokat, azokból kézzel nyújtsunk kis "hurkákat", melyeket feldarabolva (kb. 2 cm-es darabkák) forró olajban süssünk ki.
- Tálaljuk az ételt a megsült fánkokkal, a bordával, tetején a raguval.
- Receptkönyvben: 267
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 151
- Össznézettség: 90473
- Feltöltés dátuma: 2010. november 15.
Ajánló
A sós fánkok helyett tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy éppen burgonyakrokettel is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Kornél
167 recept
Egyik kedvenc magyaros fogásom. Rendkívül egyszerű az elkészítése, mégis különleges, és ízletes.