Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A libamellhez
A párolt káposztához
-
470g vöröskáposzta117 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
25g akácméz76 kcal
A krumpligombóchoz
-
250g burgonya144 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
340g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
2413
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A libamellhez
A párolt káposztához
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
50g akácméz152 kcal
A krumpligombóchoz
-
500g burgonya289 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
680g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4826
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A libamellhez
A párolt káposztához
-
31.8g vöröskáposzta8 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6.8g aszalt szilva16 kcal
-
1.7g akácméz5 kcal
A krumpligombóchoz
-
16.9g burgonya10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
3.4g trappista sajt12 kcal
-
3.4g finomliszt12 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
-
23g napraforgó olaj51 kcal
Összesen
163
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 166.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2402.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 204 mg
-
Foszfor 891 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 192.3 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 642.3 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 648 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 384 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 2969 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 75 micro
-
Lut-zea 1533 micro
Összesen
2413
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 332.6 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 611 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4805.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 1287 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 409 mg
-
Foszfor 1782 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 384.5 g
-
Cukor 151 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1284.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1297 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 518 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 431 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 768 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 5938 micro
-
β-crypt 190 micro
-
Likopin 150 micro
-
Lut-zea 3065 micro
Összesen
4826
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 201 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
163
kcal
Hozzávalók
A libamellhez
A párolt káposztához
-
1 kis db vöröskáposzta
-
50 g vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
200 g aszalt szilva
-
2 ek akácméz
A krumpligombóchoz
-
50 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
10 dkg trappista sajt
-
10 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
2 ek zsemlemorzsa
-
8 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A libamellhez
- A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
- A vörös káposztát lereszeljük, majd a vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük sóval-borssal-köménnyel. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
- A megfőtt burgonyát összetörjük, megvárjuk, míg lehűl.
- A libamell bőrös részét óvatosan beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben a bőrével lefelé alacsony hőfokon aranybarnára sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, a lekapcsoljuk a gázt, és lefedve 12-13 percig pihentetjük.
- A megpárolt káposztához adjuk a mézet és a csíkokra vágott aszalt szilvát, és karamellizáljuk.
- A burgonyához hozzáadjuk a reszelt sajtot, lisztet, tojást és a fűszereket. Jól elkeverjük, majd apró gombócokat gyúrunk, és olajban néhány perc alatt kisütjük.
- A libamellet vékony szeletekre vágjuk, és a ropogós krumpligombóccal és mézes káposztával tálaljuk.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 152
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 14370
- Feltöltés dátuma: 2018. november 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
SPAR
199 recept
Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.