r
Nosalty Logó

Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SPAR
Serpenyős rozmaringos libamell, őszies párolt káposztával, ropogós krumpligombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Összesen 2413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Összesen 4826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2402.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    891 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    384 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    2969 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    75 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 2413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    332.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4805.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1287 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    518 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    5938 micro
  • β-crypt
    190 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    3065 micro
Összesen 4826 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Elkészítés

A libamellhez

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  2. A vörös káposztát lereszeljük, majd a vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük sóval-borssal-köménnyel. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
  3. A megfőtt burgonyát összetörjük, megvárjuk, míg lehűl.
  4. A libamell bőrös részét óvatosan beirdaljuk, sózzuk-borsozzuk. Egy serpenyőben a bőrével lefelé alacsony hőfokon aranybarnára sütjük a rozmaringszálakkal, majd megfordítjuk, a lekapcsoljuk a gázt, és lefedve 12-13 percig pihentetjük.
  5. A megpárolt káposztához adjuk a mézet és a csíkokra vágott aszalt szilvát, és karamellizáljuk.
  6. A burgonyához hozzáadjuk a reszelt sajtot, lisztet, tojást és a fűszereket. Jól elkeverjük, majd apró gombócokat gyúrunk, és olajban néhány perc alatt kisütjük.
  7. A libamellet vékony szeletekre vágjuk, és a ropogós krumpligombóccal és mézes káposztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 136
  • Össznézettség: 14180
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus Márton-napi libasült finomra hangolva.

Hozzávalók

A libamellhez

A párolt káposztához

A krumpligombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...