Savanyú káposztás halleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
150g afrikai harcsa179 kcal
-
150g savanyú káposzta29 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
25g vargánya gomba5 kcal
-
50g rosé41 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
17 kcal
-
20g görög joghurt21 kcal
Összesen
525
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g afrikai harcsa357 kcal
-
300g savanyú káposzta57 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
50g vargánya gomba11 kcal
-
100g rosé82 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
34 kcal
-
40g görög joghurt41 kcal
Összesen
1044
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
19.5g afrikai harcsa23 kcal
-
19.5g savanyú káposzta4 kcal
-
5.2g sárgarépa2 kcal
-
5.9g fehérrépa4 kcal
-
6.5g póréhagyma2 kcal
-
2.9g vöröshagyma1 kcal
-
6.5g paradicsom1 kcal
-
6.5g zöldpaprika1 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
-
6.5g zöldborsó5 kcal
-
6.5g zöldbab2 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
3.3g vargánya gomba1 kcal
-
6.5g rosé5 kcal
-
0g citrombors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2 kcal
-
2.6g görög joghurt3 kcal
Összesen
68
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.2 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1991.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 522 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 587.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 404 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1345 micro
-
β-karotin 3888 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 2682 micro
Összesen
525
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 45 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3983.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1044 mg
-
Nátrium 2366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1175.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 807 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 333 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 2691 micro
-
β-karotin 7777 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2574 micro
-
Lut-zea 5365 micro
Összesen
1044
kcal
- 5% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 506 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 167 micro
-
Lut-zea 349 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg savanyú káposzta
-
1 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
0.5 db póréhagyma
-
0.5 db vöröshagyma
-
1 db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
1 tk vaj
-
100 g zöldborsó
-
100 g zöldbab
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
1 dl rosé
-
citrombors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
-
4 csepp citromlé
-
1 csapott ek teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
2 ek görög joghurt
Elkészítés
- A halfilét megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, frissen facsart citromlével meglocsoljuk, citromborssal meghintjük, és legalább 20 percig állni hagyjuk. Közben a zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk.
- A felaprított hagymát és paprikát olívaolajjal felhevítjük, gazdagítjuk vajjal, majd rátesszük a harcsafilét és fehéredésig sütjük. Majd kiszedjük a halat egy tányérra. A lábasba tesszük a sárgarépát, a petrezselyemkockákat, erre a káposztát és együtt dinszteljük
- Ráöntjük a rosé bort, / ha van zöldségalaplé azzal, ha nincs akkor vízzel felengedjük/, beletesszük a zsenge babot, a paradicsomot, a zöldfűszereket, a kurkumát, a szárított gombát és sózzuk. Kis lángon főzzük, ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót.
- Elkészítjük a habarást, a liszttel elkeverjük a joghurtot, majd forró levessel felengedjük ( a hőkiegyenlítés miatt), majd beleöntjük. Visszatesszük a harcsát 2-3 percig kis fokozaton pároljuk és forrón kínáljuk. Jó étvágyat!
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 563
- Feltöltés dátuma: 2021. december 16.
Ajánló
Bátran ajánlom kipróbálásra, remek tartalmas étel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sárika konyhája-Bíró Sára
70 recept
Tipp: vegetáriánus változatban is készíthető, ehhez a hal helyett gombát teszünk, én szegfűgomba és vargánya kombinációval készítettem. Persze akkor már nem halleves:-)