r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás halleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Savanyú káposztás halleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1345 micro
  • β-karotin
    3888 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2682 micro
Összesen 525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3983.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    2366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2691 micro
  • β-karotin
    7777 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5365 micro
Összesen 1044 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfilét megmossuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, frissen facsart citromlével meglocsoljuk, citromborssal meghintjük, és legalább 20 percig állni hagyjuk. Közben a zöldséget megpucoljuk, feldaraboljuk.
  2. A felaprított hagymát és paprikát olívaolajjal felhevítjük, gazdagítjuk vajjal, majd rátesszük a harcsafilét és fehéredésig sütjük. Majd kiszedjük a halat egy tányérra. A lábasba tesszük a sárgarépát, a petrezselyemkockákat, erre a káposztát és együtt dinszteljük
  3. Ráöntjük a rosé bort, / ha van zöldségalaplé azzal, ha nincs akkor vízzel felengedjük/, beletesszük a zsenge babot, a paradicsomot, a zöldfűszereket, a kurkumát, a szárított gombát és sózzuk. Kis lángon főzzük, ha szükséges pótoljuk a vizet. Hozzáadjuk a zöldborsót.
  4. Elkészítjük a habarást, a liszttel elkeverjük a joghurtot, majd forró levessel felengedjük ( a hőkiegyenlítés miatt), majd beleöntjük. Visszatesszük a harcsát 2-3 percig kis fokozaton pároljuk és forrón kínáljuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 535
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 16.

Ajánló

Bátran ajánlom kipróbálásra, remek tartalmas étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanyú káposztás halleves
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Tipp: vegetáriánus változatban is készíthető, ehhez a hal helyett gombát teszünk, én szegfűgomba és vargánya kombinációval készítettem. Persze akkor már nem halleves:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...