Rosé

Rosé

Leírás

A 90-es évek magyar gasztronómiájában egyszerűen csak "Jolly Joker"-nek nevezett bortípus napjainkban már ténylegesen a helyére került, megtanultuk helyesen ajánlani és fogyasztani. Az a tény, hogy a világ bortermelésének mindössze 3-4%-át teszik ki a rosé borok, mindenképpen jelent valamit és ez a mennyiség fedezi is a borisszák éves szükségleteit. Készítése során a kékszőlők fehér mustját a vörösborokénál jóval rövidebb ideig áztatják a törkölyön, így a szemek héjában levő színanyagok kevésbé tudnak kioldódni. Ez a folyamat a szőlő színétől, fajtájától, érettségétől függően 12-24 órás időtartam alatt zajlik le. Ételek közül válogatva tudnunk kell, hogy sokkal kevesebbhez választhatjuk kísérőnek mint azt gondolnánk, de a grillezett lazachoz , kagylóételekhez könnyű tésztákhoz, salátákhoz és a fanyar csípősebb ízű kecskesajtokhoz az egyik legszerencsésebb választás. Forrás: http://www.bortarsasag.hu/hu/

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Hűvös kamrában vagy borhűtőben.

100g Rosé

fehérjetartalom

0.07 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

2.31 g

víztartalom

86.94 g

gramm rosé?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.07 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

víz

86.94 g

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!