r
Nosalty Logó

Fehérpecsenye rozéban párolva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pogácsa
Fehérpecsenye rozéban párolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 562 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    878 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fehérpecsenye-szeleteket megsózzuk, és tekerünk rá egy jó adag színes borsot. Egy fedeles serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az olívaolajat, és a szeletek mindkét oldalát jól odakapatjuk.
  2. A húsok közé rakjuk a vöröshagymagerezdeket és a fokhagymát. A szeletekre ráhelyezzük a friss kakukkfűágakat. Az egészre ráöntjük a rozét, lefedjük, és nagyon kis lángon jó sokáig pároljuk. Közben ellenőrizzük, nem fogyott-e el alóla a bor, de ilyenkor már csak egy kis húslevessel pótoljuk.
  3. A végén kiszedjük tálba a húsokat, lefedjük, hogy pihenjenek. A visszamaradt szaftból kihorgásszuk a kakukkfűágakat, és botmixerrel simára keverjük az egészet.
  4. A szaftot ráöntjük a húsra. Sárgarépás hajdinával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 12306
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 22.

Ajánló

Hajdina sárgarépával

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fehérpecsenye rozéban párolva
Pogácsa 391 recept

Szép szeleteket vettem, sokáig kutakodtam a neten, hogy mi legyen belőle. Végre találtam egy vörösboros párolt szeletet, ami megtetszett. Amikor elkezdtem a főzést, akkor szembesültem vele, hogy "csak" a vörösbor hiányzik. Ez mondjuk nem csoda, mert általában, pontosabban mindig rozét iszunk. Ehhez viszont át kellett módosítanom az eredeti receptet, hiszen a rozénak nagyon más az ízvilága.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...