r
Nosalty Logó

Kemencés tepsis oldalas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Kemencés tepsis oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 899 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    198.6 g

Zsír

  • Összesen
    386.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1020 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2300.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    956 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    768 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 5400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megfelezzük, hogy jobban elférjen a tepsiben, és minden oldalát jól bedörzsöljük sóval, majd a fűszerek keverékével megszórjuk mindkét oldalát, és hűtőbe tesszük. Ezt előző este is elvégezhetjük.
  2. A szalonnákat vékonyan felszeleteljük, és egyenletesen elosztjuk egy tepsi alján. Erre rakjuk a megtisztított és felkarikázott krumplit, amit enyhén megsózunk.
  3. A közepére tesszük a két darab befűszerezett húst, és körbe rakjuk fokhagymaszeletekkel, vastagabb karikára vágott vörös és lilahagymával és a cikkekre vágott almával.
  4. Aláöntjük a bort, lefedjük fóliával, és betoljuk a kemencébe, amikor 300 fokos. Összesen másfél órát sütjük, az utolsó 20 percet fólia nélkül pirítjuk.
  5. Fél órát pihentetjük mielőtt felszeleteljük a húst. Friss kenyeret és salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 14027
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kemencés tepsis oldalas
Ligeti Károly 129 recept

A kemencében sült ételek valamitől finomabbak, mint a sütőben sültek. Ez a megállapítás már eleve kijár a kemencés ételeknek. De mint mindennek, a kemencében sütésnek is van alternatívája, és ez nem más mint a sütő. Ez az oldalas is megsüthető sütőben, ahol szintén finomra sül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...