Ganca lilakáposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Katicabogaram
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
19g finomliszt68 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
235g vöröskáposzta58 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
13g rosé10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
18 kcal
Összesen
361
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
500g burgonya289 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
940g vöröskáposzta233 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
50g rosé41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
Összesen
1451
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
24.9g burgonya14 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
1.5g kacsazsír0 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
46.7g vöröskáposzta12 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.5g rosé2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 160 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 331.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1273 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 38 micro
-
Lut-zea 634 micro
Összesen
361
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 49.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1979.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 640 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 724 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.8 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1327.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 517 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5094 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 150 micro
-
Lut-zea 2536 micro
Összesen
1451
kcal
- 2% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
5 db burgonya
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek kacsazsír
-
2 dl tejföl
-
1 kis fej vöröskáposzta
-
2 ek cukor
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 dl rosé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplikat meghámozzuk, és nagyon vékonyan feldaraboljuk. Feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi épp ellepi.
- Ezalatt a kacsazsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Fontos, hogy piruljon és ne párolódjon, mert akkor lesz igazán finom.
- A lilakáposztát felcsíkozzuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk közben a cukrot, a felszeletelt fokhagymát, a sót, borsot és köménymagot. Végül felöntjük az ecettel és a borral. Készre pároljuk.
- Ha megfőtt a krumpli, akkor leöntünk a levéből annyit, hogy a krumpli felééig érjen. Ezután durván összetörjük, és visszatéve a tűzre apránként hozzáadjuk a lisztet. Ez egy igen melós része a ganca készítésének, de megéri bíbelődni vele. A lényeg, hogy a liszt elvegyüljön a krumplival, és ne legyenek csomók benne. Lehet több-kevesebb liszt kell majd hozzá, ez a krumplitól is függ. Egy formázható masszát kell kapnunk.
- Két evőkanál segítségével galuskákat formázunk a krumplis masszából, egyenként megforgatjuk a hagymás zsírban, és utána belehelyezzük a tepsibe. Ne fedjék egymást, mert akkor nem tud finoman megpirulni!
- Előmelegített sütőben megsütjük, majd tejföllel és a párolt lilakáposztával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 559
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 35973
- Feltöltés dátuma: 2012. június 15.
Ajánló
Savanyú uborkával ettük legutóbb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katicabogaram
38 recept
A nagymamám készítette mindig nekünk ezt a finomságot. Ő hívja gancának. :) A legegyszerűbb változatát csinálta mindig nekünk, én egy kicsit tovább vittem a dolgot a lilakáposztával és a tepsiben való sütéssel. Szoktam hozzá szalonnát is pirítani, úgy is nagyon finom és persze laktató. Krumpli mindig van a háznál, és nem egy drága étel! Érdemes kipróbálni!