r
Nosalty Logó

Ganca lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katicabogaram
Ganca lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1451 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 361 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    517 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5094 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    150 micro
  • Lut-zea
    2536 micro
Összesen 1451 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 73 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, és nagyon vékonyan feldaraboljuk. Feltesszük főni annyi sós vízben, amennyi épp ellepi.
  2. Ezalatt a kacsazsíron megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Fontos, hogy piruljon és ne párolódjon, mert akkor lesz igazán finom.
  3. A lilakáposztát felcsíkozzuk, és olajon megpároljuk. Hozzáadjuk közben a cukrot, a felszeletelt fokhagymát, a sót, borsot és köménymagot. Végül felöntjük az ecettel és a borral. Készre pároljuk.
  4. Ha megfőtt a krumpli, akkor leöntünk a levéből annyit, hogy a krumpli felééig érjen. Ezután durván összetörjük, és visszatéve a tűzre apránként hozzáadjuk a lisztet. Ez egy igen melós része a ganca készítésének, de megéri bíbelődni vele. A lényeg, hogy a liszt elvegyüljön a krumplival, és ne legyenek csomók benne. Lehet több-kevesebb liszt kell majd hozzá, ez a krumplitól is függ. Egy formázható masszát kell kapnunk.
  5. Két evőkanál segítségével galuskákat formázunk a krumplis masszából, egyenként megforgatjuk a hagymás zsírban, és utána belehelyezzük a tepsibe. Ne fedjék egymást, mert akkor nem tud finoman megpirulni!
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd tejföllel és a párolt lilakáposztával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 559
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 35973
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Savanyú uborkával ettük legutóbb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

A nagymamám készítette mindig nekünk ezt a finomságot. Ő hívja gancának. :) A legegyszerűbb változatát csinálta mindig nekünk, én egy kicsit tovább vittem a dolgot a lilakáposztával és a tepsiben való sütéssel. Szoktam hozzá szalonnát is pirítani, úgy is nagyon finom és persze laktató. Krumpli mindig van a háznál, és nem egy drága étel! Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...