r
Nosalty Logó

Egybesült sertéscomb pecsenyelével

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ligeti Károly
Egybesült sertéscomb pecsenyelével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3341 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    415 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5351.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    3323 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 3341 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    236 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsirádékkal kikenjük a tepsi alját.
  2. A húst sóval jól bedörgöljük, és belerakjuk a tepsibe, daráljunk rá kevés borsot, szórjuk meg kakukkfűvel, majd fedjük be szeletelt fokhagymával és vöröshagymával.
  3. Aláöntjük a bort és 2 dl vizet, lefedjük alufóliával, és sütőben 180 fokon 120 percig sütjük, ha megpuhult levesszük a fóliát, és egy picit megpirítjuk a tetejét. Mielőtt felszeleteljük, pihentessük 1 órát.
  4. Kis lábasban megpirítunk 2 ek cukrot. Amikor szép aranybarna színű, levesszük a tűzhelyről, és belerakjuk a tepsiben maradt hagymás zsíros szaftot és 1 ek paradicsom pürét.
  5. Botmixerrel pépesítjük, ha sűrű, kicsi vízzel hígítjuk, és összeforraljuk. Tálaláskor a hússzeletet meglocsoljuk vele.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20264
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Ajánló

Krumplipürével és párolt káposztával tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egybesült sertéscomb pecsenyelével
Ligeti Károly 129 recept

A sertéscomb alkalmas arra, hogy egyben megsüssük, és utána szép szeletekre vágjuk. Ha tehetem előző nap megsütöm, mert másnap a hűtőből kivéve nagyon szépen szeletelhető. A tepsiben maradt fűszeres, hagymás szaftot mindig felhasználom mártás készítésére, amit tálaláskor a hús mellé kínálok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...