Sárgarépa-főzelék borban párolva
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g sárgarépa91 kcal
-
25g rosé21 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
289
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g sárgarépa365 kcal
-
100g rosé82 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1154
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
64.9g sárgarépa24 kcal
-
6.5g rosé5 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
2.9g finomliszt11 kcal
-
2.9g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
75
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 231.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1991 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 215 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 19022 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1197 micro
Összesen
289
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2078.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 717 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 398 mg
-
Nátrium 796 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.8 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 925.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7963 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 859 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 30945 micro
-
β-karotin 76090 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 4789 micro
Összesen
1154
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 517 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 2009 micro
-
β-karotin 4941 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
75
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sárgarépa
-
5 dkg vaj
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kávéskanál fűszerpaprika
-
3 dl tej
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A sárgarépát felszeleteljük, és vajon a bor hozzáadásával puhára pároljuk.
- Megszórjuk finomliszttel, és állandó keverés mellett pirítjuk pár percig.
- Ezután félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel.
- Elkeverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük, sózzuk, és jól kiforraljuk.
- Ha sűrű, még vízzel hígítjuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7097
- Feltöltés dátuma: 2014. május 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Néhány főzeléket, többek között a sárgarépa, zöldborsó, karalábé stb., főzés helyett érdemes párolással készíteni, mivel az étel nem fő szét, és a zöldségek roppanósak maradnak. A kevés vízben, csontlében vagy borban történő, rövid ideig tartó párolás egyik nagy előnye, hogy a vízben oldódó vitaminok nem vesznek úgy el, mint a hosszú lében való főzéssel. A párolást lassú tűzön végezzük, fedővel, így a gőznek köszönhetően megmarad, és koncentrálódik az étel jellegzetes íze.