r
Nosalty Logó

Sárgarépa-főzelék borban párolva

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Sárgarépa-főzelék borban párolva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    19022 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1197 micro
Összesen 289 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    717 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    76090 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4789 micro
Összesen 1154 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2009 micro
  • β-karotin
    4941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépát felszeleteljük, és vajon a bor hozzáadásával puhára pároljuk.
  2. Megszórjuk finomliszttel, és állandó keverés mellett pirítjuk pár percig.
  3. Ezután félrehúzzuk a lángról, megszórjuk pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel.
  4. Elkeverjük, felöntjük a tejjel, simára keverjük, sózzuk, és jól kiforraljuk.
  5. Ha sűrű, még vízzel hígítjuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7097
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgarépa-főzelék borban párolva
Ligeti Károly 129 recept

Néhány főzeléket, többek között a sárgarépa, zöldborsó, karalábé stb., főzés helyett érdemes párolással készíteni, mivel az étel nem fő szét, és a zöldségek roppanósak maradnak. A kevés vízben, csontlében vagy borban történő, rövid ideig tartó párolás egyik nagy előnye, hogy a vízben oldódó vitaminok nem vesznek úgy el, mint a hosszú lében való főzéssel. A párolást lassú tűzön végezzük, fedővel, így a gőznek köszönhetően megmarad, és koncentrálódik az étel jellegzetes íze.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...